Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Blažević i Sikirić ne žele potpisati na četiri godine

28.09.2010. 22:00
Blažević i Sikirić ne žele potpisati na četiri godine


U Ženskom košarkaškom klubu Zadar posljednjih je mjeseci posebno aktualno pitanje financija, a od nedavno i novih ugovora s igračicama. Neisplaćena dugovanja iz prošle sezone glavni su razlog što ekipa s Višnjika u novoj prvoligaškoj sezoni neće računati na usluge Karmen Jeričević i Sanje Rogošić. Međutim, spomenuti dvojac nije jedini nezadovoljan trenutačnim prilikama u Klubu: svoj glas tako su podigle Ivana Blažević i Glorija Sikirić. Juniorskim reprezentativkama i ključnim igračicama u sastavu Marije Mazije, kako kažu, ne odgovaraju uvjeti ugovora koji bi uskoro trebale potpisati.
– Klub želi da potpišemo ugovor o sportskom usavršavanju koji bi trajao dok ne navršimo 18 godina, a potom nas, na temelju njega, vezao na još četiri godine. Ne znamo o kojem se iznosima točno radi, pretpostavljamo ne velikim, no nama se takvi uvjeti ne sviđaju. Posebno iz razloga što smo dobile ponude šibenskog Jollyja da nastupamo za njihovu juniorsku i seniorsku ekipu. Budu li zaista takve stavke u ugovoru, najvjerojatnije nećemo potpisati – kaže Ivana Blažević  dodajući kako je ugovor o sportskom usavršavanju trebao biti potpisan još prošle sezone, no da do njegove realizacije nije došlo.
Sličnog je razmišljanja i Sikirić:
– Nadam se da se uistinu ne radi o četiri godine, odnosno o pet, računamo li i ugovor o sportskom usavršavanju. To je predugo razdoblje da se vežemo za jedan klub, a s druge strane, već dobivamo ponude iz drugih sredina. Dalo bi se razmisliti da se radi o godini plus godini. U protivnom, ovu sezonu pristat ćemo i na igranje bez naknade, ali potpisivati nećemo.


 MEŠTROVIĆ: UGOVORIMA ŠTITIMO KLUB


Olivijo Meštrović, predsjednik ŽKK Zadar, ne slaže se s tvrdnjom da se radi o Ugovorima na četiri godine.
– Po pravilniku Saveza dužni smo potpisati ugovor o sportskom usavršavanju s igračicama koje još nisu navršile 18 godina. Istina je da bi po njemu one imale obvezu karijeru nastaviti u Zadru, no ne radi se o četiri godine. Sa svakom od njih posebno bi dogovarali duljinu trajanja novog, igračkog ugovora, kao i iznose.  Naša je želja da zaštitimo interese Kluba, a ne da stvaramo kvalitetne košarkašice koje će nam, tek tako, sutra uzeti neki drugi klub. Ako nakon godinu ili dvije nastupanja za Zadar naše igračice požele otići, naravno da im nećemo raditi probleme – zaključio je Meštrović.




 ČIST RAČUN, DUGA LJUBAV


Meštrović je rekao da će u roku od dva tjedna svim igračicama biti isplaćena zaostala dugovanja, te dodao da se radi o ukupno 12000 kuna. Igračice koje potpišu ugovor o sportskom usavršavanju dobivale bi stimulaciju u obliku premija, a one s igračkim ugovorima plaće do 2500 kuna, što je ujedno i najveći iznos koji je u prošloj sezoni dobivala neka od košarkašica Zadra.