Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Nova dimenzija radova

28.09.2010. 22:00
Nova dimenzija radova


U predvorju Gradske knjižnice Zadar u ponedjeljak je svečano otvorena izložba rukotvorina Nensi Labure. Na svojoj prvoj izložbi, koja je ujedno i prodajnog karaktera, Nensi je izložila 51 rad. Dominiraju predmeti izrađeni od otpadnog i napuštenog materijala, poput drvenih naplavina, komadića staklenih boca, komadi kartona… Osim toga, Nensi se služila i žicom, perlicama, recikliranim papirom…
Izložbu je s nekoliko riječi otvorila Antonija Gospić:
– Drago mi je što ste se večeras okupili u tolikom broju jer pred nama je uistinu jedinstvena izložba. Naime, svaki je predmet unikatan. Osim toga jedinstven je i način na koji Nensi, koja se za umjetnost interesira od malih nogu, promatra napuštene i odbačene predmete, kao i oblici koje u njima vidi. Stoga je večeras, zahvaljujući Nensi, pred nama jedna čitava nova dimenzija.
Nensi Labura rođena je u zadru 1973. godine. Apsolventica je studija predškolskog odgoja. Za umjetnost i likovni izraz ljubav pokazuje od malih nogu, a intenzivnije se svojoj ljubavi posvetila od 2008. godine. Tako je i većina izloženih predmeta nastala u minulu godinu, dvije. Ovo je njezino prvo predstavljanje javnosti, a svoje proizvode nije još imala priliku masovnije prodavati. Velika joj je želja živjeti od ovakvih radova. Idućeg će ponedjeljka Nensi, zahvaljujući sredstvima dobivenim od Ministarstva branitelja, dobiti keramičku peć, pa se nada da će na svojoj idućoj izložbi predstaviti radove u keramici.
Izložba u predvorju (ispred info pulta) Gradske knjižnice Zadar ostaje postavljena do 2. listopada.