Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Policajci i prvašići

28.09.2010. 22:00
Policajci i prvašići


Kao i ranijih godina biogradska osnovna škola organizirala je za polaznike prvih razreda prigodna predavanja o prometu. Tako je i ovom prigodom u dva navrata upriličeno druženje s policajcima, koji su mališanima prenijeli znanja o ponašanju u prometu.
U jednom od tih susreta okupila su se dva razreda prvašića i njihove učiteljice te su svi zajedno poslušali izlaganja kvartovskih policajaca o sigurnosti u prometu.
– Pod motom ‘Poštujte naše znakove’ takva se predavanja održavaju u svim osnovnim školama, kazali su policajci te naglasili kako je najviše riječi o kretanju u prometu, vožnji biciklima, igri te semaforima.
– Jednako tako upozoravamo djecu da se ne odazivaju pozivima nepoznatih osoba, ne uzimaju slatkiše, a pogotovo ne prihvaćaju vožnju. Poznavanje prometnih znakova, ponašanja u prometu, ali i oprez, osnove su koje mališani nakon polaska u školu moraju što prije usvojiti, kazali su policajci te na kraju podijelili brošurice o ponašanju u prometu i bedževe s napisom “Poštujte naše znakove”.