Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Zadranima dvije medalje s Vojvođanske zlatne rukavice

28.09.2010. 22:00
Zadranima dvije medalje s Vojvođanske zlatne rukavice


Na turniru koji se u Subotici održao pod nazivom Vojvođanska zlatna rukavica, boksači Zadra okitili su se dvjema medaljama. Josip Bepo Filipi, osvojio je u kategoriji teškaša prvo mjesto, dok je Martin Galešić u istoj kategoriji bio brončani. Turnir je inače vrlo jak, u kalendaru AIBE, a rezultati se rangiraju na europskoj i svjetskoj ljestvici po kategorijama.
U klubu ističu da Josipu Bepu Filipiju ždrijeb nije bio naklonjen. Njihov trener Dragan Vidajić, koji je s njima na turniru gradio put do medalja, kazao je:
– Ponosan sam na naša dva boksača koji su oduševili publiku u Subotici, a koja im se i priklonila. Njih dvojica su Zadar uzdigli još više na boksačkoj karti Europe. U njih valja ulagati jer je pred njima svijetla budućnost. Nadam se da će u kvalifikacijama izboriti mjesto za odlazak na Olimpijske igre koje će se održati u Londonu 2012. godine.
O svom novom uspjehu Filipi kaže:
– Ono što sam naučio na treninzima marljivim i predanim radom od mog trenera Dragana Vidaića upotrijebio sam u sva tri meča i uspio. Osjećao sam se superiorno. Ni u jednom trenutku nisam poklekao i završio sam sva tri meča pobjedama. Optimist sam. Imam još puno raditi, a cilj su mi Olimpijske igre.
Njegov kolega Martin Galešić, također, je bio zadovoljan.
– Ovo mi je prvo veliko vatreno krštenje. Uspješno sam ga izveo, jer osvojiti na ovako jakom i prestižnom turniru kolajnu, za mene je veliki uspjeh. Hvala svima u klubu koji su vjerovali u mene – kazao je Martin.
Iz kluba upućuju poziv svima koji se žele baviti boksom da su im njihova vrata otvorena.