Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Bauk podsjetio premijerku na njenu crvenu prošlost

28.09.2011. 22:00
Bauk podsjetio premijerku na njenu crvenu prošlost


Premijerka Jadranka Kosor jučer je na sva pitanja oporbe o gospodarskim problemima i HDZ-ovim korupcijskim aferama uzvraćala tvrdnjama o opasnosti od uspostave crvene Hrvatske, upozorenjima o prijetnjama britvama koje upućuju viđeniji članovi oporbe, te ukazivanjima na kriminal u oporbenim redovima kojeg oni ne žele vidjeti. Naime, Sabor je jučer nakon gotovo šest mjeseci bio poprište aktualnog saborskog prijepodneva koje je premijerka odradila jako borbeno i u raspoloženju koje je povremeno prelazilo u vidljivu uzrujanost. Posebno je to bilo primjetno kada je odgovarala na pitanje Ranka Ostojića (SDP) koji ju je očito jako uzrujao fotografijom na naslovnici jednog tjednika gdje pozira s britvom u ruci i najavljuje obračun s HDZ-om.
Osim Ostojića, Kosor je koristila i razgovor Slavka Linića za isti tjednik, pa je tako odgovarajući na pitanje Ingrid Antičević Marinović, upozorila da je ovaj najavio da će svi članovi HDZ-a biti ne samo otpušteni nego izbačeni sa svih pozicija.
– A Ostojić najavljuje dolazak na vlast s britvom u ruci. To još nismo u povijesti demokracije prilike vidjeti. Da član neke stranke, pa bila to i partija, najavljuje dolazak na vlast i obračun s neistomišljenicima s britvom u ruci. To je vrijeme prošlo. Mi se britava ni sjekira niti linčovanja niti zatvaranja, a, Boga mi, ni prijekih sudova ne bojimo jer je Hrvatska demokratska država, rekla je Kosor. Dodala je da oporba “neće uspjeti u nakani da lopovi iz SDP-a ili HNS-a ne stanu pred lice pravde”.
– Neće proći najava Linića da ćete dobro paziti pošto radi Bajić, što rade sudovi, pa ćete prema tome procjenjivati tko će u DORH-u ostati na svojoj poziciji, a tko neće. To vam neće proći jer je vrijeme komunizma prošlo, rekla je Kosor.
Željko Jovanović (SDP) upitao je premijerku slaže li se da da “onaj tko našteti strateškim interesima domovine, a u korist neke strane zemlje čini djelo veleizdaje”. Kosor je odgovorila da će se “osobno posvetiti da se konačno dozna zašto je SDP prodao 25 posto Ine ispod cijene”.
Arsen Bauk (SDP) pokušao je utvrditi što to točno Kosor misli kada govori o “opasnosti od crvene Hrvatske”.
– Na prijetnje s britvom, na prijetnje koje nam upućujete i gdje se vaša partija postavlja kao istražitelj, kao sudac i kao egzekutor. To je apsolutno skandalozno ponašanje, da vi iz SDP-a prijetite DORH-u, da prijetite Uskoku, rekla je Kosor.
Bauk joj je odgovorio da “ono što moramo prestati govoriti jest to da oni koji su bili u komunističkoj partiji upozoravaju na crvenu opasnost”.
– I to oni koji su su bili članovi 3. partijske konferencije Radio Zagreba, kao vi gospođo Kosor, zaključio je Bauk.