Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Lovci poljoprivrednicima neće platiti navodnu štetu

28.09.2011. 22:00
Lovci poljoprivrednicima neće platiti navodnu štetu


Izvršni odbor odbacio je kao neutemeljene zahtjeve Željka Jurline i Pere Magaša, koji su pismenim putem zatražili nadoknadu šteta na njihovim poljoprivredno-povrtlarskim kulturama, uz tvrdnju da su im to učinili zečevi, fazani i druga divljač
Na sjednici ninske Lovačke udruge Jarebica pod predsjedanjem Šime Veršića doneseno je nekoliko važnih odluka, među kojima odluka o budućim detaljnim financijskim izvješćima o poslovanju, ispitivanju mogućnosti nadopune lovno-gospodarske osnove kako bi se u lovišta ispustila nova divljač kao što je divlja patka i tome slično. Lovne jedinice Petrčane i Kožino i nadalje će čvrsto biti sastavni dijelovi društva. Svaki novi član za pristupnicu će morati uplatiti 1.000 kuna, dok će se neplatiše brisati iz članstva. Svakom članu koji nije u mogućnosti obavljati godišnje propisane poslove u lovištu ostavlja se mogućnost nadoknade putem uplate 3.500 kuna na račun društva.
Predsjednik Veršić izvijestio je članove Izvršnog odbora o njegovim razgovorima s Božidarom Longinom, nekadašnjim direktorom zadarske Šumarije, na temu načina povrata pet hektara oduzetog lovišta “Jarebici”, koje je 1997. godine Šumarija dobila na ime državnog lovišta. Raspravljajući o pripremama za početak nove lovne sezone, Izvršni odbor je uz ostalo prihvatio odluku da bilo koja od 10 lovnih jedinica u sve lovne dane u svome lovištu, a uz prvotno javljanje lovniku, može ugostiti dva gosta, što do sada nije bio slučaj.
Na sjednici su u redove “Jarebice” primljena tri nova lovca Franko Utković iz Poljica Briga, Šime Vukić iz Vrsi te Damir Pavlović iz Ninskih Stanova. Izvršni odbor odbacio je kao neutemeljene zahtjeve Željka Jurline i Pere Magaša, koji su pismenim putem zatražili nadoknadu šteta na njihovim poljoprivredno-povrtlarskim kulturama, uz tvrdnju da su im to učinili zečevi, fazani i druga divljač.