Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Osniva se županijski ronilački savez

28.09.2011. 22:00
Osniva se županijski ronilački savez


Hrvatska reprezentacija u kojoj je bio i Zadranin Božidar Petani s nedavno održanog svjetskog prvenstva u ronjenju na dah na Tenerifima vratila se s četiri medalje.
-To je stvarno velik uspjeh kada se pogleda da zemlje poput Rusije, Turske, Srbije i Španjolske nisu osvojile niti jednu, kazao je Duško Paulin, predsjednik RK Zadar i moderator ovotjednog Morskog utorka.
Medalje su doma ponijeli Goran Čolak koji je osvojio zlato u disciplini Dinamika te broncu u disciplini Jump blue, zatim Lidija Lijić Vulić sa srebrom, također u disciplini Jump blue, a tu je i nova nada Dajana Zoretić s brončanom medaljom u disciplini Dinamika.
-Dajana Zoretić ipak nije novo ime, no kako se u apnei nije mogla natjecati sve dok nije napunila osamnaest godina nije se za nju znalo, pojasnio je Paulin.
On se u sklopu Morskog utorka osvrnuo o ronjenju kao sportu, održanim prvenstvima te samom ronjenju u Zadru. Ukazao je i na važnost zajedništva pri organizaciji velikog prvenstva kao što je bilo Prvenstvo Hrvatske u ronjenju na dah održano ovo ljeto u Zadru. Zahvaljujući suradnji klubova Zadar, Sveti Roko i 2dive, ali i Arheološkog muzeja Zadar te brojnih drugih prvenstvo je održano bez većih problema.
-Zajedničkim snagama uspjeli smo napraviti nešto, a dobre natjecateljske rezultate postigao je i klub 2dive, upravo zahvaljujući dobroj ekipi, kazao je Paulin, upoznavši pritom okupljene i s idejom o pokretanju inicijative za osnivanjem županijskog ronilačkog saveza koji bi obuhvaćao sve zadarske udruge koje se bave ronjenjem, no umjesto ciljeva pojedinaca, u prvi plan bi stavljao zajedničke ciljeve.