Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

U Sv. Filipu i Jakovu prikupljeno 28 doza krvi

28.09.2011. 22:00
U Sv. Filipu i Jakovu prikupljeno 28 doza krvi


U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru u Svetom Filipu i Jakovu održana je druga po redu ovogodišnja akcija davanja krvi. Akciji koja je održana u prostorijama apartmanskog naselja Margarita Maris odazvala su se 32 davatelja, a krv je moglo dati njih 28. Tako je za potrebe Opće bolnice Zadar, Odjela za transfuzijsku jedinicu i Specijalne bolnice za ortopediju Biograd na Moru, prikupljeno 28 dragocjenih doza.
Predsjednik filipjanskog aktiva Joško Eškinja izrazio je zadovoljstvo radom aktiva odazivom i uključivanjem novih članova.
– Zadovoljni smo odazivom naših članova u svim provedenim akcijama, a posebno zajedništvom koje se u našem aktivu osjeća i koje ga čini posebnim. U našim redovima je i mjesni župnik don Tomislav Baričević koji svojim humanim pristupom, mišlju, riječima i djelom doprinosi našem zajedništvu, kazao je Eškinja, dodajući da bez donatora rad aktiva ne bi bio tako uspješan.
Zahvalio je apartmanskom naselju Margarita Maris i na prostoru te Općini Sv. Filip i Jakov, Iliriji d.d. Biograd, udruzi Napredak iz Sv. Filipa i Jakova kao i Kroštuli.
Krv su dali: Joško Eškinja, Pave Baričić-Šime, Đenko Barbaroša, don Tomislav Baričević, Mladen Benić, Sonja Eškinja, Marija Galešić, Emilija Galešić, Dubravko Jasika, Marina Majica, Vladimir Majica, Joško Majica, Damir Majica, Goran Mikecin, Ivica Markić, Ivan Milat, Slaven Mikas, Nataša Mikas, Ante Mrvičić, Božidar Mrvičić, Josip Petrina, Bruna Pedisić, Sandra Roje, Claudio Rotunno, Mile Šarić, Branka Zelanto, Šime Županović i Marijo Štampalija. Nakon provedene akcije uručene su i dvije zahvalnice i to Majdi Knežević i Luki Panđi za prvo darivanje krvi.