Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Učenje njemačkog kroz glazbu

28.09.2011. 22:00
Učenje njemačkog kroz glazbu


Učenicima su se predstavili i članovi rock-sastava “Lauter Leben”, a osim što su predstavili svoju glazbu, učenicima su pokazali i kako sami mogu pisati tekstove pjesama


Predstavnici Goethe-Instituta su u sklopu svog posjeta Zadru, nakon što su u Arsenalu održali koncert, danas posjetili i zadarsku OŠ Krune Krstića gdje su održali zanimljivu glazbenu radionicu.
Riječ je o posebnoj glazbenoj radionici za one učenike koji uče njemački jezik, a osim 50 učenika iz OŠ Krune Krstića, radionici se pridružila i nekolicina učenika iz drugih gradskih osnovnih škola. Riječ je o radionici pod nazivom “Ritam i poezija”, koje su još u travnju uspješno održane u tri druge škole u Hrvatskoj te na Goethe-Institutu u Zagrebu. Na ovaj su način učenici imali priliku doživjeti njemački kao jedan životan i moderan jezik čije učenje može biti itekako zabavno.
Prije početka današnje radionice okupljenima se obratila Jasmina Matešić, ravnateljica OŠ Krune Krstića, Joso Nekić, pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo Grada Zadra te Ursula Kreher, voditeljica jezičnog odjela u Goethe-Institut Kroatien.
– Drago mi je da ste nas posjetili vrlo brzo nakon obilježavanja Europskog dana jezika, jer znate da ćemo i mi već za godinu dana postati članicom Europske unije čime ćemo postati dionici svijeta i tako se moći razvijati puno bolje nego sad. Siguran sam da ćete ovim posjetom kod naših učenika dodatno pobuditi želju za učenje stranih jezika, osobito njemačkog jezika, jer naše su veze s Njemačkom velike, kazao je Nekić, naglasivši da Grad radi na tome da uskoro omogući učenje njemačkog jezika u još jednoj gradskoj osnovnoj školi i to od prvog razreda, a ne samo od 4. do 8. razreda kao što je slučaj u OŠ Kruna Krstića.
Tijekom radionice učenicima su se predstavili i članovi rock-sastava “Lauter Leben”, a osim što su predstavili svoju glazbu, učenicima su pokazali i kako sami mogu pisati tekstove pjesama. Najzabavniji dio radionice zasigurno je bio na samom kraju kada su upravo te, netom napisane pjesme učenici izveli zajedno s glazbenicima.