Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Bonačić: Najvažnije je ne izgubiti u Zadru

Autor: Z L

28.09.2012. 22:00
Bonačić: Najvažnije je ne izgubiti u Zadru

Foto: PIXELL



– Jest, tek smo provirili glavom malo iznad vode i do sigurne plićine čeka nas još dosta iskušenja. Prvo na tom putu je u subotu u Zadru protiv momčadi koja, kao i mi, vrijedi više nego što to pokazuje tablica. Normalno da u takvim okolnostima, ako već ne uspijemo u našem naumu da probamo pošto-poto pobjediti, najvažnije je – ne izgubiti. Tim prije jer se radi o izravnom suparniku u borbi za ostanak – kaže Bonačić
U Zadru možemo jako puno dobiti, ali se isto tako možemo učvrstiti tamo gdje smo već bili – rekao je to na uobičajenoj konferenciji za medije Zagrebov trener Luka Bonačić. Ne zaboravljajući pritom odmah pridodati kako se nada da će nastup na Stanovima biti uspješan, jer nakon Zagrebovih zadnjih utakmica (Pula, Kranjčevićeva, Tordinci) postoje objektivni razlozi za vedriji pogled u budućnost:
– Jest, tek smo provirili glavom malo iznad vode i do sigurne plićine čeka nas još dosta iskušenja. Prvo na tom putu je u subotu u Zadru protiv momčadi koja, kao i mi, vrijedi više nego što to pokazuje tablica. Normalno da u takvim okolnostima, ako već ne uspijemo u našem naumu da probamo pošto-poto pobjediti, najvažnije je – ne izgubiti. Tim prije jer se radi o izravnom suparniku u borbi za ostanak – nastavlja Bonačić koji vidi svoju momčad kao onu koja će nastojati držati komande utakmice u svojim rukama:
– Uvijek govorim da ponajprije o nama ovisi hoćemo li u djelo sprovesti ono što smo se dogovorili i što smo u stanju učiniti, ili ne. Jest da smo još dosta daleko od onog što objektivno možemo, ali rezultati protiv Istre i Splita, kao i 4-0 pobjeda u Tordincima protiv Zrinskog za Kup, daju nam razlog za ohrabrenje. Spojimo li dobar rezultat u Zadru s onim protiv Intera idućeg petka u Kranjčevićevoj, to je već sasvim druga priča – zaključuje Bonačić koji u Zadru neće moći računati na neoporavljenog Pelaića i oboljelog Dedića, ali se zato na raspoložbu vraća Medić. S tim u svezi Bonačić protiv Zadra najavljuje slijedeći sastav: Livaković, Jurendić, Pavlović, Nadarević, Štiglec, Oršulić, Štrok, Šovšić, Mitrović, Abdurahimi i Medić. U pričuvi su Vidaković, Barišić, Bevab, Handžić, Trepšić, Djengoua i Vojtuš.