Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Crystal Serenity sidrio ispred Zadra

Autor: Ivana Burica

28.09.2012. 22:00
Crystal Serenity sidrio ispred Zadra

Foto: Zvonko KUCELIN



Ovaj dimenzijama i brojem putnika, ali i posade jedan od najvećih kruzera koji posjećuje Zadar u naš je grad jučer dovezao 640 putnika i 594 člana posade
Crystal Serenity 37. je kruzer koji je ove godine ticao Zadar. Ovaj kruzer u vlasništvu japanskog Crystal Cruise Lines dug 251 metar i gaza 7,8 metara sidrio je jučer od 8 do 18 sati ispred Zadra. Ovaj dimenzijama i brojem putnika, ali i posade jedan od najvećih kruzera koji posjećuje Zadar u naš je grad jučer dovezao 640 putnika i 594 člana posade. Kako nas informira Đoni Štambuk, pomoćnik ravnatelja Lučke uprava Zadar, većina putnika, njih 287 državljani su SAD-a, a među putnicima je i znatan broj Kanađana i Britanaca.
Kako se već isticalo, ova će godina biti upamćena kao jedna od najlošijih godina zadarskog kruzing turizma. Prema riječima Đonija Štambuka očekuje se da će Zadar posjetiti ukupno 18 do 20 tisuća gostiju s kruzera što je znatno manje od lanjskih rekordnih 28.677 posjetitelja s kruzera.
– No zato nas već dogodine očekuju novi rekordi. Naime, prema sadašnjim najavama možemo se nadati brojci od oko 45 do 50 tisuća kruzerskih gostiju, kaže Štambuk te dodaje da će se stavljanjem u funkciju Nove luke Zadar kroz sljedećih nekoliko godina taj broj višestruko povećati.
– Broj dolazaka kruzera varirat će od godine do godine. No onda ćemo već moći baratati s brojkama od nekoliko stotina tisuća putnika, kaže Štambuk.