Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Pranjić odlazi zbog Štimca, a ne zbog Sammira!

Autor: Marko Cvijanović

28.09.2012. 22:00
Pranjić odlazi zbog Štimca, a ne zbog Sammira!

Foto: PIXELL



Pozadina Pranjićeve odluke jamačno je puno dublja, Sammirov poziv samo je kap što je prelila čašu
Danijel Pranjić u četvrtak je poslao znakovitu poruku novom hrvatskom izborniku Igoru Štimcu i hrvatskoj javnosti. Prvotimac Sportinga odlučio se javno odreći “kockastoga” dresa, a kao glavni razlog naveo je Štimčev poziv Sammiru. Pozadina Pranjićeve odluke jamačno je puno dublja, Sammirov poziv samo je kap što je prelila čašu. Nakon što je u Splitu protiv Švicarske (2:4) osvanuo u momčadi od prve minute, Pranjić je netragom nestao iz Štimčevih planova, podnijevši žrtvu jedne promašene izbornikove ideje i vlastitih slabosti na širokom prostoru pored motoričih švicarskih igrača.
Pranjić je ili previše ponosan ili previše razmažen ili previše smion. Očito više nije mogao podnijeti činjenicu da njegov međunarodni renome (Hereenveen, Bayern, Sporting) ne prepoznaju hrvatski izbornici. Pranjić svojedobno poslije prijateljske utakmice s Irskom u Dublinu, ogorčen činjenicom da nije dobio ni minutu, revoltiran je odlučo preskočiti rukovanje s bivšim izbornikom Slavenom Bilićem, koji mu je oprostio “nestašluk”, poveo ga na Europsko prvenstvo u Poljsku i pružio mu priliku protiv Italije i Španjolske. Kada je osjetio da kod Štimca neće dobiti drugu priliku, Pranjić je rekao konačno zbogom reprezentaciji za koju je odigrao 43 utakmice i upisao osam asistencija. Povratka više nema.
Pranjić se za sada jedini javno suprotstavio Štimcu, svjestan odgovornosti i posljedica koje za sobom nose jedna ishitrena ili planirana odluka. Naravno da Pranjić nije jedini reprezentativac koji se ne može pomiriti s nekim odnosima unutar momčadi, u svlačionici od Štimčeve inauguracije ima jamačno još nezadovoljnih igrača, od kojih su neki naprasno zašutjeli u medijima. Valjda da kao Pranjić ne bi rekli nešto zbog čega bi zažalili.