Djevojčica sretno došla na svijet u Poličniku

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Dr. Kožar s bebom rođenom na Masleničkom mostu prošlog tjedna

Ponovno je medicinsko osoblje ispostave Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije u Poličniku obavilo uspješan porod. U samom centru općinskog središta rođena je djevojčica, druga dijete mlade obitelji iz Poličnika. Prema riječima službujuće liječnice, dr. med. Antonije Šitum Bušić, i medicinske sestre Anamarije Bačić, u subotu je u ispostavu ušao mlađi gospodin govoreći kako treba pomoć hitne jer da mu supruga rađa.

- Čim je rekao: »O, moj Bože, beba dolazi«, nismo puno razmišljali, kazala je dr. Šitum, opisujući kako se sve događalo.

- Dok ju je on unio na rukama u sobu za reanimaciju i stavio na ležaj, mi smo pripremili sve za porod. Nakon nekoliko trudova majka je uz našu pomoć rodila bebu, zadovoljno će dr. Šitum.

Bebu su utoplili, majku zbrinuli te krenuli u Opću bolnicu Zadar na Odjel za ginekologiju i porodiljstvo.

- Bio je to prekrasan kraj noćne smjene i lijep početak novog dana. Djevojčica je »požurila« doći na svijet, a ona i njezina majka su dobro, kazala je medicinska sestra Anamarija.

Točno tjedan prije djelatnici ispostave Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije u Poličniku obavili su još jedan porod.
- Podsjetimo, 20. rujna, na sjevernoj strani Masleničkog mosta u osobnom automobilu suprug je porodio svoju ženu i nakon četiri djevojčice dobio sina, podsjeća dr. med. Zlatko Kožar koji je upute ocu davao preko mobitela iz vozila hitne pomoći Poličnik koja im je kretala ususret.

Mada je hitna došla do mlade obitelji za samo pet minuta, otac je uspio sve napraviti i pri dolasku hitne, novorođeni sin je već bio majci u naručju. Dr. Kožar naglašava kako mu je bio najdirljiviji trenutak ulaska u automobil gdje su bile majka i beba te riječi djevojčica, koje su sjedile na stražnjem sjedištu i radosno uzviknule: "Dobile smo bracu!"

- U ispostavi Hitne pomoći u Poličniku vlada veliko zadovoljstvo, svi smo sretni da smo u sezoni koja je puna prometnih nesreća i raznih stradavanja u samo sedam dana u dva navrata imali intervencije koje su uspješno i sretno završile, za dijete i za majku, zaključio je dr. med. Zlatko Kožar, voditelj ispostave Poličnik.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno