Na novu rivu čekaju 16 godina

Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV

Zaboravljeni smo od Grada, ovim su riječima svoju priču započeli mještani Petrčana, na čelu sa Velimirom Čubrićem, predsjednikom Mjesnog odbora.

Na samom ulasku u mjesto zgrade, apartmani, lijepe kuće i još ljepše uređene okućnice. Po prvom dojmu koje ovo mjesto ostavlja, malo tko bi pomislio kako su njegovi stanovnici, njih 600-tinjak, ogorčeni i tužni jer su, po projektima koji očekuju realizaciju, Gradu Zadru, čini se, na posljednjem mjestu.

- U sedam godina, koliko sam predsjednik MO-a, u našem mjestu napravilo se jako malo, a od većih i važnijih projekata gotovo ništa, požalio se Čubrić.

Mještani su, dodaje, jako nezadovoljni, gotovo svakodnevno mi se tuže i žale na probleme koji su već godinama prisutni u Petrčanima.

- Nije nam jasno zašto smo tako zanemareni od strane zadarske Gradske uprave. Kao da smo stotinama kilometara daleko od grada, kazao je Čubrić, dodajući kako se otkako je na čelu MO-a, napravilo dječje igralište, za mandata gradonačelnika Živka Kolege.

- Popločan je i ulaz na groblje, napravljena je spojna cesta starog i novog groblja. Postavljene su i tri lampe na raskrižju na glavnoj cesti na čije smo postavljanje čekali četiri godine. Radi se i na izgradnji kanalizacijskog sustava Kožina i Petrčana. Mrvice su to koje je ovaj mjesni odbor, samo 12 kilometara udaljen od Zadra dobio unazad osam godina, a s čim su mještani jako nezadovoljni, kazao je Čubrić.

Ogorčeni su, kako su nam u razgovoru kazali, pustim obećanjima kojih se naslušaju uoči izbora, a koja se nikad ne realiziraju.

- Kad god dođem u Grad, uvijek ponavljaju isto, kriza je. Jasno je nama da je kriza, ali mi tražimo realizaciju projekata koji su nužni za razvoj mjesta, a na neke od njih čekamo 16 godina, istaknuo je Čubrić.

- Riva je trn u oku Petrčancima, jer na to čekamo još od 1998. godine, a od izbora do izbora dobijemo samo obećanja. Projekt nove rive postoji i to je jedan od projekata s kojim se hitno treba započeti. To je ono što mještani najviše iščekuju i čemu se nadaju. Nažalost, u Gradu se uvijek nađu izgovori kako nema sredstava pojašnjava Čubrić.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika rosan
Onakav projekt rive bilo bi najbolje da nikad ne izgrade....u nekim slučajevima dobro je da je kriza.