Grad uskoro raspisuje natječaj za još pet taksi dozvola

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
taksi
U zadnje vrijeme promijenila se slika taksija na bolje, vozila su novija, adekvatno obojana u bijelu boju i usluga je bolja

Grad Zadar raspisuje javni poziv za podnošenje zahtjeva za izdavanje dozvola za obavljanje autotaksi prijevoza na području grada, najavio je na Kolegiju gradonačelnika Ivica Katić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i obrtništvo dodajući kako je utvrđen broj vozila za obavljanje taksi prijevoza koji iznosi 115.

- S obzirom da je do sada izdano 110 dozvola, ovim javnim pozivom dodijelilo bi se još pet dozvola, rekao je Katić ističući kako dozvole mogu dobiti prijevoznici s prebivalištem ili sjedištem na području grada Zadra, a sve po principu jedna dozvola za jedno vozilo. Ukoliko bude više zahtjeva nego što je dozvola, prednost će imati oni kandidati koji na listi prvenstva ostvare veći broj bodova. U javnom pozivu bit će naznačeni i kriteriji, odnosno dokumentacija koju podnositelji zahtjeva moraju priložiti da bi se njihovi zahtjevi za izdavanjem dozvole za taksi prijevoz razmatrali, a naknada koju trebaju platiti iznosi 8.000 kuna.

Svaki pristigli zahtjev bodovat će povjerenstvo.

- Gledat će se financijski kriteriji - da podnositelj nema nikakvih dugovanja prema Gradu, prednost će imati oni koji posjeduju električna ili novija vozila, a osim toga poticat će se samozapošljavanje, istaknuo je Katić te dodao kako svi zainteresirani za ovu djelatnost svoje ponude mogu poslati u roku od 20 dana po objavi natječaja.

- To je dobro. U zadnje vrijeme promijenila se slika taksija na bolje, vozila su novija, adekvatno obojana u bijelu boju i usluga je bolja, pohvalio je ovu inicijativu gradonačelnik Božidar Kalmeta.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno