Nova zora lako preko Hajduka

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ
Prva, uvjerljiva pobjeda nad igračima iz Pridrage

Dvostruko slavlje povratnika među županijske ligaše u Sv. Filip i Jakovu. Nakon neriješenog sa Zemunikom i poraza protiv Sabunjara, na zelenom travnjaku koji besplatno održava legendarni vratar Femir Eškinja, proslavljena je prva, uvjerljiva pobjeda nad igračima iz Pridrage. Velika pobjeda začinjena je nakon utakmice uz bogat stol u dvorani klupske zgrade, gdje se s načelnikom Zoranom Pelicarićem Pecom proslavio završetak druge faza obnove i rekonstrukcije igrališta vrijedne oko 400.000 kuna. Igrači i publika nisu se još bili ni navikli na udare bure kad je Ante Šarić u 13. minuti s oko 30 metara loptu snažnim udarcem poslao prema hajdučkom golu na jugoistočnoj strani igrališta.

Nošena burom lopta je prevarila vratara Antu Pedića i završila u mreži. Do 40. minute igralo se na sredini terena, loptu su kontrolirali veznjaci. Ivan Mitrović "iz koljena" silovito tuče po lopti, Pedić se iskazao. Minutu potom s osam metara 20-godišnji Stjepan Marko Batur umjesto u mrežu loptu šalje nebu pod oblake. Uzvraća jedan od četvorice Zubčića, David, koji je imao za nesreću da je na filipjanskim vratima pouzdani Šime Markić, vrsni rukometaš i strijelac u Rukometnom klubu Biograd koji kao nogometni vratar začudo ima najmanje "deset ruku". U redovima Hajduka vidna je smjena igrača što se očitovalo i u 43. minuti kad na scenu stupa Ante Milat Ači koji nakon Mitrovićevog centaršuta loptu glavom zakucava pod gredu za 2:0.

Gosti u drugom poluvremenu susreta ne koriste prednost bure. U  četvrtoj minuti nastavka susreta Ači iskosa s desne strane s oko 10 metara usprkos igraču na leđima znalački pogađa lijevu malu mrežicu na sjeverozapadnoj strani igrališta i rezultat je 3:0. Dok Roko Pelicarić gospodari obranom njegov brat Bepo u napadu propušta mrtvu prigodu. Ispravlja se u 57. minuti. Za sve je zaslužan Šarić koji istrčalom vrataru Pediću krade loptu i nesebično upošljava slobodnog Bepa koji u maniri vrhunskog strijelca buši mrežu za konačnih 4:0. Na radost ponosnog oca, načelnika Pece. Iako je do kraja utakmice s obje strane bilo po nekoliko prigoda nije bilo promjene rezultata. Domaćini su se našli u klupku sreće, a gosti nakon drugog uzastopnog poraza su pognute glave, brže-bolje, otišli u svlačionicu pod tuš.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno