Pedesetak mještana sagradilo kuće na državnom zemljištu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Načelnik Lončar i ravnatelj DGU Danko Marinković na otvorenju radova katastarske izmjere koja je otkrila uzurpaciju

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru istražuje tko je i kada uzurpirao državno zemljište u Briševu te o kolikoj površini je riječ. Da je riječ o uzurpaciji državnog zemljišta pokazalo se tek nedavno, prilikom uređenja zemljišnih knjiga za katastarsku općinu Briševo.

- Građansko-upravni odjel zatražio je od Hrvatskih šuma d.o.o., Šumarija Zadar, žurnu identifikaciju zauzete površine državnog zemljišta i osoba koje istu drže, kaže Marijana Stipić, općinska državna odvjetnica, dodajući kako je voditeljica Građansko-upravnog odjela Općinskog državnog odvjetništva u Zadru Jasminka Vukić, iz općine Poličnik u čijem je sastavu i katastarska općina Briševo, dobila dojavu da o uzurpaciji zemljišta na dijelu nekretnine koji se vodi kao čestica zemljišta 1110/2 k.o. Briševo.

- Ta nekretnina je upisana u zemljišnim knjigama kao vlasništvo Republike Hrvatske, a temeljem Uvjerenja Hrvatskih šuma, Šumarije Zadar, od 27. veljače 2003. godine i Programa gospodarenja šumama i šumskim zemljištima zadarskog užeg područja krša za razdoblje 1982. - 1991. godine, po prijavi Općine Poličnik proizlazi kako je izvršena uzurpacija od strane više fizičkih osoba, kaže Stipić.

VIŠE U TISKANOM IZDANJU...
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno