"Pripadamo eliti koja ima za cilj promicati istinu, znanje i vještine"

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Zvonko KUCELIN
Prof. Anti Simoniću počasni doktorat je uručio rektor Uglešić

Anti Simoniću, veleposlaniku RH u Kini i nekadašnjem potpredsjedniku za znanost i obrazovanje u Račanovoj Vladi, mjesto s kojeg je uvelike pomogao osnivanje Sveučilišta u Zadru, dodijeljen je jučer počasni doktorat Zadarskog sveučilišta. Počasnu diplomu dodijelio mu je rektor Ante Uglešić temeljem odluke sa sjednice Senata Sveučilišta u Zadru od 27. svibnja 2015., a na temelju prijedloga Odjela za zdravstvene studije te pozitivnog izvješća Stručnog povjerenstva u sastavu: akademik Vjekoslav Jerolimov, prof. dr. sc. Alan Šustić i prof. dr. sc. Boris Dželalija, a za izuzetan doprinos znanstveno-nastavnom radu u području biomedicine i zdravstva, kao i zbog presudne uloge, podrške i pomoći pri osnivanju Sveučilišta u Zadru. Navedenu odluku jučer je pročitala dr. sc. Dijana Vican, prorektorica Sveučilišta u Zadru, a više o dr. Simoniću je kazao akademik Vjekoslav Jerolimov.

- Uvjeren sam kako je profesorima Kraljeviću i Simoniću zadovoljstvo gledati kako se razvija Sveučilište u Zadru, kao prvo i potpuno integrirano sveučilište u Hrvatskoj, kazao je akademik Jerolimov, a upravo na to naglasak je dao i Simonić obrativši se okupljenima na koncu svečane promocije novih doktora znanosti.

- Pomogao sam osnivanju Sveučilišta u Zadru dajući mali doprinos, a puno veći su dali ljudi iz ove sredine. Nama je veliko veselje da je beba postala prekrasna ljepotica s budućnošću. Zadar je to zaslužio, svi smo ponosni što smo danas ovdje. Rektore, prorektori, hvala na prepoznavanju mog malog doprinosa i velikog veselja što sam danas ovdje, rekao je Simonić ohrabrivši nove doktore znanosti na njihovom putu u znanstvenoj budućnosti.

- Zbog toga ova zakletva ima i te kako smisla. Pripadamo eliti koja ima za cilj promicati istinu, znanje i vještine. Danas je znanost temeljni sustav koji omogućava provjeru sigurnosti znanja. Svakih pet godina znanje je novo, otkrivaju se nove spoznaje, ono što je jučer vrijedilo danas više ne vrijedi isto. Vi ste apostoli onog najboljeg. Donedavno se najviše ulagalo u osnovno obrazovanje, danas je najisplativije ulagati u ono što ste vi. Vaša misija je i služenje gradu, institucijama i znanosti, po principu općeg dobra, poručio je počasni doktor.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno