I u Biograd došli građevinski strojevi

Slika korisnika valentinam
Prva faza kanalizacijskog projekta vrijednog 32 milijuna kuna
Radi se o izgradnji cjevovoda na predjelu lučice Jaz, odnosno od crpne stanice Jaz do zgrade Pučkog otvorenog učilišta u dužini od 390 metara, kazao je Krune Pešić, tehnički direktor biogradskog Komunalca
Velimir BRKIĆ
Radovi na odvodnji i zamjeni vodovodnih cijevi potrajat će još mjesec dana

 Završila je rekordna glavna turistička sezona i Grad Biograd na Moru je postao jedno veliko gradilište. Iako je prema eVizitoru ovih dana u gradu boravilo 1.722 gosta, na ulice su se vratili građevinski strojevi.

Radovi do početka studenoga

U Biogradu se izvodi projekt odvodnje. Početkom tjedna su započeli radovi na Šetalištu kneza Branimira.

- Radi se o izgradnji cjevovoda na predjelu lučice Jaz, odnosno od crpne stanice Jaz do zgrade Pučkog otvorenog učilišta u dužini od 390 metara, kazao je Krune Pešić, tehnički direktor biogradskog Komunalca.

Grad je raskopan, promet se odvija pomoću privremene signalizacije.

- Radovi na odvodnji i zamjeni vodovodnih cijevi na Jazu će potrajati do početka studenoga, kazao je Pešić, dodajući kako radove izvodi tvrtka Golem.

Radi se o prvoj fazi kanalizacijskog projekta vrijednog 32 milijuna kuna, koji se financira sredstvima iz EU fondova. Projektom odvodnje rekonstruirala se i postojeća vodovodna mreža.

- Dio je to velikog projekta u sklopu kojeg je do sada izgrađeno osam kilometara kanalizacije i osam kilometara vodovoda, naglasio je Marin Colić, prvi čovjek Komunalca.

U projektu sekundarne kanalizacijske mreže i obnove vodovodne mreže preostao je dio zapadnog dijela grada i dio gradske četvrti Granda.

Crne jame bit će prošlost

- Sve je spremno za apliciranje prema EU fondovima za drugu fazu izgradnje, za kanalizaciju iznad Jadranske magistrale na Torovima, odnosno na Kosi Istok i Kosi Zapad, kaže Colić istaknuvši kako je projekt vrijedan 30 milijuna kuna.

U Gradu Biogradu i Komunalcu ustrajni su u namjeri da u bliskoj budućnosti postanu grad bez crnih jama i da se cijeli grad spoji na sustav odvodnje.

- Za kanalizaciju u Biogradu smo dosad uložili oko 40 milijuna kuna plus 15-ak milijuna kuna za dokumentaciju, ishođenje dozvola i kupnju zemljišta, rekao je gradonačelnik Ivan Knez, dodajući kako će kanalizacijski sustav koji se gradi omogućiti izravno priključenje na suvremeni sustav prerade otpadnih voda, što znači da će septičke jame u Biogradu postati prošlost.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno