Zadru uručena nagrada šampiona turizma

Slika korisnika valentinam
Održan i turistički kongres
Autor: 
Središnja tema Turističkog kongesa je bila - turizam budućnosti, pa se tako mogao čuti i podatak kako nam već sada nedostaje deset do 12 tisuća turističkih radnika, a već sljedeće godine u Hrvatskoj se očekuje oko 900 milijuna eura novih investicija u turizam
Zvonko KUCELIN
Nagrađeni u turizmu

Nakon što je Zadru kao turističkoj destinaciji i službeno, prigodnom svečanošću u Kneževoj palači, uručena Nagrada šampiona turizma koju svake godine tradicionalno dodjeljuje Turistička patrola Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika, brojni turistički radnici i stručnjaci iz cijele Hrvatske na čelu s ministrom turizma Garijem Cappellijem, nastavili su svoj posjet i druženje u Zadru, trećim po redu Turističkim kongresom čija je središnja tema bila - turizam budućnosti.

- Još lani smo pričali o tome kako povećati broj gostiju, a danas pričamo o strategiji održivog razvoja turizma. Izradili smo i dokument strategije koji je izglasan i u Saboru. Imamo viziju i koncepciju, ali sada je i na svim lokalnim zajednicama koje su prihvatile ovaj dokument da čine sve što je najbolje za njihovu destinaciju. Trenutačno radimo na tome da Hrvatska postane poželjna i avio destinacija i već do sada smo obavili niz razgovora s brojnim avio kompanijama i turoperatorima. Turizam mijenja svijet jer pokreće sve od lokalne zajednice, pa šire. No, mi smo već sada u raskoraku jer imamo veći broj turista, ali s manjom potrošnjom. I zato je krajnji trenutak da vidimo što i kako dalje, kakav turizam želimo - rekao je među ostalim u uvodnom govoru Turističkog kongresa, resorni ministar Gari Cappelli. Dodao je i činjenicu kako nam već sada nedostaje deset do 12 tisuća turističkih radnika, a već sljedeće godine Hrvatska, od investicija u turizam očekuje oko 900 milijuna eura.

Osim nagrade Zadru kao ovogodišnjem turističkom šampionu "morske" Hrvatske koju je primio i zahvalio se gradonačelnik Zadra Branko Dukić, po prvi puta dodjeljena je i nagrada šampionu turizma kontinentalne Hrvatske, a tu je titulu odnio grad Varaždin. Nagradu je primio gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok. Dodjeljene su i Večernjakove zvijezdice restoranima i konobama s najboljom primorskom i kontinentalnom ponudom.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno