Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

HT PREMIJER LIGA Ante Nazor: S nestrpljenjem očekujem da se upali makina

29.09.2019. 13:15
HT PREMIJER LIGA Ante Nazor: S nestrpljenjem očekujem da se upali makina


S nestrpljenjem očekujem početak prvenstva, a vjerujem da i moj tim s nestrpljenjem očekuje prvo podbacivanje i da se upali makina – riječi su s kojima je trener Zadra Ante Nazor započeo najavu današnje službene premijere na Višnjiku protiv Adrie Oil Škrljevo u 1. kolu HT Premijer lige.


Maksimalan pristup
Makina koju je sklapao ovog ljeta i u kojoj je devet novih igrača splitski strateg želi pretvoriti u nezaustavljiv stroj, a za podmazivanje najbolje će doći protivnik kalibra Škrljevo. Nimalo bezazlen, no riječki sastav ne bi trebao biti tolika prijetnja da se ne otvori sezona s pobjedom koja bi sigurno donijela samopouzdanje pred one teže ispite u ABA ligi. Da bi tako i bilo u stožeru Zadrana naravno priželjkuju maksimalan pristup i igru koja će plijeniti, a ne nervirati navijače na tribinama. Borbenost, agresivnost te visoka koncentracija uvijek su pravo oružje tko god stajao na drugoj strani terena, a s koliko nestrpljenja se iščekuje start natjecateljskog dijela na Višnjiku dokazuje iznimno visoki voljni moment prisutan u zadarskoj svlačionici. Stoga je »najveći« problem što utakmica nije i ranije zakazana od nedjelje u 19 sati. Izgleda da su Nazorovi igrači nalik bijesnim psima koji se žele što prije otrgnuti s lanca, a u tom slučaju Riječanima se loše piše.


Trojica Zadrana kod Riječana
– Da sada počne utakmica bilo bi nam lakše nego čekati još jedan dan. Imamo određene upitnike koji se mogu dogoditi, no smatram da smo spremni i da smo iskristalizirali obrise naše igre. Sigurno da je pred nama još puno posla, prvenstveno u obrani, ali pokazali smo kako znamo izgledati pred svojom publikom. Moramo biti svjesni da je u ovoj utakmici najvažniji pristup, da ova momčad nema pravo birati utakmice i da je utakmica sa Škrljevom jako bitna. Radi se o momčadi koja nam može napraviti velike probleme ako ne budemo pravi. Na tragu toga pripremamo ovu utakmicu i s nestrpljenjem ju očekujemo – konstatirao je Nazor koji unatoč ulozi favorita izuzetno respektira sastav pod vodstvom Damira Rajkovića.
Škrljevo je slično Zadru temeljito mijenjalo roster u odnosu na prošlu sezonu i poput svojih današnjih domaćina doveli su devet novih igrača. Imaju i troje Zadrana: Antu Gospića, Domagoja Vrkića i Ivana Batura, a od značajnijih pojačanja valja istaknuti Luku Pandurića, Dragana Šekelju i američkog razigravača Jordana Riewera dok kapetansku vrpcu nosi Josip Barnjak. Dovoljno da Rajković ostvari željeni plasman u doigravanje, dok na večerašnji susret na Višnjiku gleda više iz perspektive autsajdera.
– Zadar sigurno nije naše mjerilo, to je stepenica više, utakmica što će nama biti ogledalo da vidimo gdje smo, šta smo i koliko nam treba do jedne razine kojoj mi kao klub ove sezone težimo doći – kazao je trener Škrljeva i nahvalio roster kojeg su sklopili Zadrani tijekom ovog ljeta.
– Bez obzira što su se Zadar napunili samopouzdanjem kroz turnir s euroligaškim momčadima i stekli dobru pripremu za početak sezone, morat ćemo odigrati čvrsto da nas osjete. Zadar ima takav profil igrača, ove su godine doveli igrače koji mogu donijeti tu agresivnost koju nisu imali prošle godine, a imaju i top igrača Allena, koji je igrao u jakim momčadima i koji je možda i najbolji igrač naše lige – zaključio je Rajković.
 




HT Premijer liga, 1.kolo


Zadar – A.O. Škrljevo (19 sati), Alkar – Sonik-Puntamika 102:89, Šibenik – Hermes 75:62, Dubrava Furnir – Zabok 84:106, Cibona – Osijek, Split – Gorica.