»KINO A LA CARTE« Revolucija kulture u kinu u Sv. Filipu i Jakovu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Na programu hortikultura, projekcije filmova, izložba...
Glavni cilj projekta je jačanje kapaciteta članova i zaposlenika organizacija civilnog društva i javnog sektora, u svrhu kreiranja zajedničkog modela sudioničkog upravljanja u kulturi i uključivanje građana
Projekt se realizira uz pomoć EU fondova

Manifestacija »Kino a la carte« koja se u petak održala u kinu u Sv. Filipu i Jakovu, završni je dio programa »Kulturni menadžment i sukreacija programa s lokalnom zajednicom« koju provodi Dunja Vuković, dipl. etnolog i kulturni menadžer iz Zagreba. Manifestacija je sadržavala šaroliki program osmišljen, pripreman i realiziran u suradnji s lokalnom zajednicom Sv. Filipa i Jakova.
Uz donaciju i sadnju bilja, te druženje uz aperitiv, na četiri lokacije filipjanskog kina održao se prvo program Cinema aperitivo u dvorištu Kina, koji je uključivao projekcije starih fotografija i snimki Sv. Filipa i Jakova, uz glazbenu pratnju Ivara Križića na kontrabasu.
Uslijedio je nastup glazbene skupine A.K.A. Crescendo te predstavljanje kulturno- umjetničkih programa u Kinu i predstavljanje Europske mreže centara za kulturu (ENCC), u sklopu koje je bilo održano predavanje kulturne stručnjakinje Ljiljane Perišić, koordinatorice za JI Europu, kako bi ciljanoj skupini predstavila primjere dobre prakse iz EU, te umrežavanje KINO Sv. Filip i Jakov, kako bi ga se postavilo na mapu Europskih centara za kulturu.
Otvorenje izložbe »Skok i sreća« slikarice Ane Kolege, otvorenje Book Crossing zone i donacija knjiga, predstavljanje radioničkog programa te upisi na radionice i druženje uz Catering upotpunili su daljni program, a sam kraj večeri zaokružio je koncert Jimmy Shakers Banda i plesnjak.
Projekt »KINO – Centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje«, s ukupnim proračunom od 2.099,720,06 HRK, sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u iznosu od 1.784.762,05 HRK, odnosno 85 posto bespovratnih sredstava, dok se ostalih 314.958,01 HRK odnosno 15 posto ukupnih bespovratnih sredstava, osigurava iz Državnog proračuna RH. Prijavljen je na poziv Kultura u centru - potpora razvoju javno - civilnog partnerstava u kulturi, nositelj je Udruga za kulturu i umjetnost »U Pokretu« Lucije Mikas, uz partnerstvo Općine Sv. Filip i Jakov i Zajednice udruga »Centar nezavisne kulture«, koja je ujedno i provoditelj projekta.
Glavni cilj projekta je jačanje kapaciteta članova i zaposlenika OCD-ova i javnog sektora, u svrhu kreiranja zajedničkog modela sudioničkog upravljanja u kulturi i uključivanje građana u stvaranje većeg broja kulturnih i umjetničkih projekata u lokalnoj zajednici, uz paralelnu preobrazbu starog kina u Općini Sv. Filip i Jakov u K.I.N.O. – Centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno