Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

KULTURNA SURADNJA Zanimljivo putovanje u svijet ruske bajke

29.09.2019. 14:02
KULTURNA SURADNJA Zanimljivo putovanje u svijet ruske bajke


Dvadesetak je zadarskih, i ne samo zadarskih mališana jučer bilo u prilici »otputovati« u čarobni svijet ruskih bajki. U organizaciji Hrvatsko- ruskog društva prijateljstva Zadar, u suradnji sa Znanstvenom knjižnjicom Zadar, a pod
pokroviteljstvom Zadarske županije i grada Zadra, u Izložbenoj je dvorani Znanstvene knjižnice održana manifestacija »Zanimljivo putovanje u svijet ruske bajke«. Vodila ju je Gorana Buturović iz spomenutog društva, a na programu su bile najpoznatije ruske bajke: »Djevojčica i medvjed«, »Maša i medvjed«, »Vuk i zec« i »Teremok«.
Buturović je djeci bajke približila i na hrvatskom, a djeca su nakon toga dobila zadatak nacrtati likove iz bajki koje su slušali.
Puštali su se i ruski crtani filmovi, pričalo se o ruskoj narodnoj i autorskoj bajci, njenoj povijesti, izvorima…., u fokusu je bila ruska kultura za najmlađe.
– Drago mi je što se okupilo ovoliko djece. Priznat ću vam da smo bili skeptični koliko će ih doći. No, kako vidite, mališana ima, proveli smo ugodno vrijeme i popularizirali rusku kulturu za najmlađe, naglasila je Buturović i dodala kako ovakva događanja namjeravaju raditi najmanje jednom u dva mjeseca, kako za mališane, tako i za starije koji će biti u prilici, što je plan za naredno okupljanje u studenom, slušati o čuvenim ruskim kompozitorima.