Prvi Gastro & Wine event na otoku Viru okupio je više stotina Virana i virskih gostiju koji su uživali u glazbenom programu s klapom Puntamika i grupom Vista, specijalitetima s tartufima, domaćem pršutu te ponudi proizvođača hrane i pića iz zadarske regije.
Gastro event na Viru nadovezao se na prijepodnevnu konferenciju »Turizam i urbanizam« koju su organizirali Poslovni dnevnik i Večernji list, a cjelodnevni program nadopunjen je i svečanošću otvaranja trodnevnog Međužupanijskog U-16 prvenstva u ribolovu štapom s obale koje se od petka do nedjelje održava na otoku.
Zato je na svečanosti otvaranja udičarskog natjecanja zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić posebno istaknuo važnost posezonskih događaja.
– Posjetio nas je ministar turizma Gari Cappelli upravo naglašavajući važnost razvijanja događaja u posezoni, a ribolovno natjecanje upravo je takvog karaktera, kazao je Vučetić zahvalivši se svim mladim udičarima i njihovim trenerima, kao i krovnom savezu, na dolasku na Vir.
– Zahvaljujem vam što ste prepoznali Vir kao poželjnu udičarsku i sportsku destinaciju, a pogotovo naš virski ŠRD kao jednog od najboljih organizatora udičarskih natjecanja u Hrvatskoj, dodao je Vučetić, dok je istu zahvalu sudionicima uputila i predsjednica ŠRD Vir i domaćin natjecanja Elizabeta Fumić.
– Svim sudionicima želim puno sportske sreće na natjecanju, dok ćemo se mi kao domaćini truditi da vam boravak na otoku bude što ljepši, kazala je Fumić.
Nakon što su udičari s predstavnicima Hrvatskog saveza športskog ribolova na moru odradili uvodnu ceremoniju i registraciju natjecatelja, pridružili su se gastro šušuru na virskoj rivi. Tamo su na štandovima i otvorenoj kuhinji Vir turizma jela s tartufima spremali virski chef Dario Kapović iz vrhunskog zadarskog restauranta Bruschetta i kuhari virskog restorana Kotarina. Uz pileće medaljone ili filete brancina sljubio se Zadarski tartuf iz OPG-a Ive Matak, kao i u fužima na velikoj fritaji. Posjetitelji su posluženi s dva velika domaća pršuta, a svoje su proizvode izlagali Vinarija Bartolović, Kraljevski vinogradi, Vinarija Degarra, zadarska Maraska, PG Anđela sa sokovima Naš okus obitelji Grginović iz Sukošana te OPG Mladen Jezidžić s ponudom meda i napitaka od meda. Cijeli su program nadahnuto vodili Igor Jelenić Toto i Kristijana Požarina Rakić. (Kažimir ŠKRBIĆ)
najnovije
najčitanije
Moda
zadarski concept store
[FOTO] Tiramol proslavio 10. rođendan. Sana Baraba: ‘Na rubu sam suza od sreće’
Ostali sportovi
Fair play vrijedan nagrade
Odbojkaši Medicinske škole Ante Kuzmanića ispravili suca na svoju štetu
Gospodarstvo
FINANCIJSKO TRŽIŠTE
“Već sama najava narodnih obveznica i trezorskih zapisa utjecala je na rast kamata na depozite”
Zadar
deset dana uživanja
[FOTO] Otvoreno sedmo proljetno izdanje Zadar Street Food Festivala
Hrvatska
ŠEF SDP-A
Grbin o Plenkoviću: Frajer si je osigurao zlatni padobran. Reći će pa-pa Hrvatskoj i otići u Bruxelles
Nogomet
Nogometaš iz Vrane
Ante Zurak nakon nogometne karijere ‘ušao’ u poljoprivredne vode: ‘Ovo mi je puno manje stresnije…’
KK Zadar
POVIJESNA UTAKMICA
ČUVENA POBJEDA ZADRA Pogledajte video od kojeg ćete se naježiti: ‘Posebnija je od drugih…’
Županija
EDUKACIJA I INTEGRACIJA
Radnici iz Filipina i Nepala čine 10 posto zaposlenih u Cromarisu: ‘Posao je izvrstan, jako mi se sviđa…’
Crna Kronika
PU ZADARSKA
VOZAČ JE UHIĆEN Na Bilom Brigu mrtav pijan skrivio prometnu nesreću pa pobjegao, uhvaćen je
Zadar
legendarni veslač