Uživali u tartufima, pršutu, vinima i drugim proizvodima

Slika korisnika mkvanja
Održan prvi Gastro & Wine event na otoku Viru
Na svečanosti otvorenja trodnevnog Međužupanijskog prvenstva u ribolovu štapom s obale održan prvi Gastro & Wine event na otoku Viru
Kažimir ŠKRBIĆ
Služeni su specijaliteti s tartufima, domaći pršut te hrana i piće iz domaće proizvodnje

Prvi Gastro & Wine event na otoku Viru okupio je više stotina Virana i virskih gostiju koji su uživali u glazbenom programu s klapom Puntamika i grupom Vista, specijalitetima s tartufima, domaćem pršutu te ponudi proizvođača hrane i pića iz zadarske regije.
Gastro event na Viru nadovezao se na prijepodnevnu konferenciju »Turizam i urbanizam« koju su organizirali Poslovni dnevnik i Večernji list, a cjelodnevni program nadopunjen je i svečanošću otvaranja trodnevnog Međužupanijskog U-16 prvenstva u ribolovu štapom s obale koje se od petka do nedjelje održava na otoku.
Zato je na svečanosti otvaranja udičarskog natjecanja zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić posebno istaknuo važnost posezonskih događaja.
- Posjetio nas je ministar turizma Gari Cappelli upravo naglašavajući važnost razvijanja događaja u posezoni, a ribolovno natjecanje upravo je takvog karaktera, kazao je Vučetić zahvalivši se svim mladim udičarima i njihovim trenerima, kao i krovnom savezu, na dolasku na Vir.
- Zahvaljujem vam što ste prepoznali Vir kao poželjnu udičarsku i sportsku destinaciju, a pogotovo naš virski ŠRD kao jednog od najboljih organizatora udičarskih natjecanja u Hrvatskoj, dodao je Vučetić, dok je istu zahvalu sudionicima uputila i predsjednica ŠRD Vir i domaćin natjecanja Elizabeta Fumić.
- Svim sudionicima želim puno sportske sreće na natjecanju, dok ćemo se mi kao domaćini truditi da vam boravak na otoku bude što ljepši, kazala je Fumić.
Nakon što su udičari s predstavnicima Hrvatskog saveza športskog ribolova na moru odradili uvodnu ceremoniju i registraciju natjecatelja, pridružili su se gastro šušuru na virskoj rivi. Tamo su na štandovima i otvorenoj kuhinji Vir turizma jela s tartufima spremali virski chef Dario Kapović iz vrhunskog zadarskog restauranta Bruschetta i kuhari virskog restorana Kotarina. Uz pileće medaljone ili filete brancina sljubio se Zadarski tartuf iz OPG-a Ive Matak, kao i u fužima na velikoj fritaji. Posjetitelji su posluženi s dva velika domaća pršuta, a svoje su proizvode izlagali Vinarija Bartolović, Kraljevski vinogradi, Vinarija Degarra, zadarska Maraska, PG Anđela sa sokovima Naš okus obitelji Grginović iz Sukošana te OPG Mladen Jezidžić s ponudom meda i napitaka od meda. Cijeli su program nadahnuto vodili Igor Jelenić Toto i Kristijana Požarina Rakić. (Kažimir ŠKRBIĆ)

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno