SUKOŠANSKO ZAOBALJE Kroz Goricu se asfaltira dva kilometra ceste

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Radovi Županijske uprave za ceste
Radovi obuhvaćaju asfaltiranje dionice ceste Ž 6042 u ravnokotarskom naselju Gorica u duljini od 2.000 metara, te obnavljanje bankina, postavljanje novih kanalskih poklopca i odgovarajuće horizontalna signalizacija. Ukupna vrijednosti radova je 1.300.000,00 kuna s PDV-om. Radove izvodi Colas Hrvatska d.d. iz Varaždina, kazao je Branko Kutija, ravnatelj ŽUC-a
Velimir BRKIĆ
Radovi na kolniku u centru Gorice

Županijska uprava za ceste Zadarske županije (ŽUC) usprkos pandemiji izazvanoj koronavirusom izvodi radove na sanaciji kolnika ceste Ž 6042 u naselju Gorica, koja vodi kroz ovo ravnokotarsko naselje, koje administrativno pripada Općini Sukošan.

- Radovi obuhvaćaju asfaltiranje dionice u duljini od oko dvije tisuće metara te obnovu bankina, nove kanalske poklopce i odgovarajuću horizontalnu signalizacija, kazao je Branko Kutija, ravnatelj Županijske uprave za ceste Zadarske županije.

Ukupna vrijednosti radova je 1.300.000 kuna s PDV-om. Radove izvodi Colas Hrvatska d.d. iz Varaždina, jedna je od vodećih tvrtki u hrvatskoj niskogradnji.
 

Unapređenje života stanovništva

- Osim znatnog povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu, naročito djece, cilj je i doprinijeti demografskom i gospodarskom razvoju kroz ulaganja u prometnu, komunalnu infrastrukturu, naglasio je Kutija.

Županijske ceste su javne ceste koje povezuju sjedišta županija s gradovima i općinskim sjedištima, koje povezuju sjedišta gradova i općina međusobno, preko kojih se ostvaruje veza grada ili gradskih dijelova s državnim cestama.

- Unapređenje infrastrukture znači unapređenje života stanovnika na selu, bolju međusobnu povezanost i siguran put do općinskog i županijskog središta, njihovog poljoprivrednog zemljišta, OPG-a i kuća za odmor, poboljšanje i proširenje temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, poglavito za ruralni turizam, istaknuo je Kutija i dodao kako je ulaganje u izgradnju nove prometne infrastrukture jedan od preduvjeta kontinuiranog održivog razvitka što jasno upućuje na vitalno značenje prometnih infrastruktura za razvoj ovog kraja.
 

Ravnomjerni razvoj

Gradilište na županijskog cesti u Gorici uistinu izgleda dobro, kao što je to predstavnik izvođača rekao, ispred roka su, što je bitno.

- Završetkom ovih radova županijsko zaobalje dobit će modernu i sigurniju prometnicu, kaže Kutija.

Kutija je iskazao zadovoljstvo radovima na prometnoj infrastrukturi poručivši kako je navedeni projekt jedan u nizu primjera kako se ŽUC brine o prometnim objektima koji su pod njihovom ingerencijom.

- Ovakvi projekti koje provodi Županijska uprava za ceste pravi su primjeri da ravnomjeran razvoj svih dijelova naše županije provodimo u djelo. Kvalitetna infrastruktura važna je za razvoj brojnih drugih djelatnosti tako da ćemo usprkos covidu-19 i dalje nastaviti s ovakvim investicijama, naročito što Europska unija i Vlada RH podupiru projekte na području prometa, zaključio je Kutija.

 

Ante Martinac: Žila kucavica zadarskog zaobalja

- Zahvalni smo Županijskim cestama što je pokrenut ovaj projekt koji obuhvaća zahvat u održavanju i obnovi prometnica u Općini Sukošan u posljednjih dvadesetak godina. Sanacija glavne ceste u Gorici potrebna je iz više razloga. Najvažnija je sigurnost prometovanja vozila i kretanja pješaka. Cesta će nakon rekonstrukcije dobiti ljepši i primjereniji izgled, a važno je to što je županijska cesta u Gorici zajedno s cestom u Debeljaku jedna od žila kucavica u zaobalju Zadra i ovom dijelu Ravnih kotara, rekao je Ante Martinac, načelnik Općine Sukošan.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno