Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Kod 35-godišnjaka pronađene dvije poluatomatske puške, zračna puška i preko 80 komada raznog streljiva

29.09.2021. 09:27


Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 43 godina, kojeg se sumnjiči za kazneno djelo iznude.
Naime, njega se sumnjiči da je u ponedjeljak, 27. rujna na području Zemunika došao do oštećenog 61-godišnjaka te na ime nepostojećeg duga uz ozbiljne prijetnje od njega iznuđivao novac. Protiv 43-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog iznude.


Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i dr.
Policijski službenici Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči za nedozvoljeno posjedovanje oružja i droge.
Naime, jučer tijekom kriminalističkog istraživanja na području Zadra kod njega su pronađene dvije poluatomatske puške, zračna puška koje je nelegalno posjedovao i preko 80 komada raznog streljiva. Također, tom prilikom kod njega je pronađeno i oko 20,9 grama marihuane.
Oružje, streljivo te droga su mu oduzeti, a protiv 35-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava zbog kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, te je prekršajno sankcioniran sukladno zakonskim odredbama iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana kao i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.