Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Bježali pred policijom s 50 tisuća eura

Autor: Marija Knežević

28.10.2008. 23:00
Bježali pred policijom s 50 tisuća eura


Policijska potjera i pucnjava obilježile su jučerašnje prijepodne u Zadarskoj županiji, na prostoru od Zemunika do Medviđe.
Zadarska aerodromska policija u Zemuniku je u utorak oko 11 sati zaustavila kombi marke “mercedes” zagrebačkih registarskih oznaka. Nakon zaustavljanja i pri pokušaju provjere od strane policije dvojica su se muškaraca dali u bijeg.
U Kruševu, u zaseoku Brajnovići, u blizini skretanja za Medviđu dočekala ih je policijska kontrola. Nakon kratkog zaustavljanja vozač je kombijem nasrnuo na policajca, i muškarci su ponovno pokšali pobjeći. Policijski službenik je tada izvadio pištolj i pucao u gume vozila. Iako s propucanim gumama, bjegunci su na naplacima kotača nastavili svoj put u pravcu Medviđe. Njihov bijeg okončan je nakon 5-6 kilometara, uz lokalnu cestu. Za sobom su vukli zakačen morski skuter jet-ski.
Bjegunci su dvojica braće, pretpostavlja se iz Zagreba, Tomislav (24) i Marko (28) Šijaković.
 U kombiju je pronađena velika količina novca, a neslužbeno doznajemo kako se radi o 50 tisuća eura. Podrijetlo novca se istražuje. Braća su s lisicama na rukama promatrala očevid, nakon čega ih je policija odvela na ispitivanje.
Šturu izjavu medijima u Obrovcu dao je zamjenik načelnika PU zadarske Ivan Gambiraža:
– U tijeku dana prilikom postupanja aerodromske policije zaustavljeno je jedno vozilo s dvije osobe. Došlo je do uporabe vatrenog oružja. Nije bilo ozlijeđenih osoba. Očevid je još uvijek u tijeku, a po završetku kompletne obrade moći ćemo dati više informacija.
Policija je u kasnim popodnevnim satima pretraživala područje uz cestu u blizini Zračne luke Zemunik. Bili su u potrazi za predmetima koje su bjegunci tijekom potjere eventualno mogli izbaciti iz vozila.
Danas bi dvojac trebao biti priveden istražnom sucu Županijskog suda u Zadru. Međutim, s kakvom kaznenom prijavom, sinoć se nije moglo doznati, budući da je kriminalistička obrada trajala cijelu noć.