Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ingrid Antičević-Marinović za gradonačelnicu, Svetko Šarić za župana?

Autor: Nives Rogoznica

28.10.2008. 23:00
Ingrid Antičević-Marinović za gradonačelnicu, Svetko Šarić za župana?


SDP-ov koalicijski partner HNS dati će kanididaturu za dožupana, no Željko Kurtov za sad ne može kazati hoće li biti riječ o njemu


Krajem tjedna će, saznajemo s Trga pet bunara, zadarski SDP konačno i službeno objaviti ime kandidata za gradonačelnika Zadra. U javnosti se već mjesecima izvjesnom kandidatkinjom smatra saborska zastupnica, predsjednica gradske organizacije, Ingrid Antičević-Marinović, te nema razloga očekivati iznenađenja. Ipak, konačna će odluka biti donesena na sjednici Gradskog odbora zakazanoj za srijedu kasno poslijepodne, iako nam nije ostavljen prostor za drugačije razmišljanje.
Ime kandidata za župana bit će objavljeno tek za tri tjedna do kada se očekuje završetak pregovora o sklapanju koalicije s HNS-om na čijem je županijskom čelu bivši saborski zastupnik iz Pakoštana Željko Kurotv – Buš.
Predsjednik županijskog SDP-a Svetko Šarić navodi kako će kandidat za župana sigurno biti iz redova socijaldemokrata, no na izravno pitanje je li riječ o njemu odgovara kako to ne može komentirati i kako reći nešto više ne bi bilo korektno prema koalicijskom partneru.
Željko Kurtov potvrđuje kako će HNS u toj koaliciji dati kandidata za dožupana. Ipak, ni on za sad ne može kazati hoće li biti riječ o njemu, već i stoga što ga, kako dodaje, pakoštanski HNS želi kandidirati za načelnika Općine Pakoštane.