Zadarski informatičari udruženi u klaster

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
klaster_internet
Adam VIDAS
Informatički je treći klaster na području Zadarske županije

U prostorijama Razvojne agencije Zadarske županije jučer je održana prezentacija Zadarskog informatičkog klastera predstavnicima jedinica lokalne samouprave.

Zadarski informatički klater osnovan je u cilju jačanja konkurentnosti domaćih tvrtki i daljnjeg gospodarskog rasta Zadarske županije, a čine ga tvrtke čiji su predstavnici, zajedno s direktoricom Razvojne agencije Zadarske županije Sanjom Peričić, sudjelovali na prezentaciji. Klaster čine tvrtke TETRADA na čelu s direktorom Zdenkom Zorićem, FUTURO Internet studio s direktorom Hrvojem Grandovom, zatim tvrtka PARKEL s direktorom Faikom Garibovićem, SICO s direktorom Mirkom Sičićem i na koncu Ozren Ivanov kao direktor REEM ELECTRONICA.

Slijedeći europske trendove u kojima je sve prisutnija tendencija povezivanja poslovnih subjekata te smjernice i mjere poticaja Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Razvojna agencija Zadarske županije inicirala je osnivanje informatičkog klastera u Zadarskoj županiji, koji je uz prije osnovani Zadarski automobilski klaster i Klaster benkovačkog kamena, postao treći klaster na području naše županije.

Zadarski informatički klaster čine tvrtke TETRADA, PAKEL, REEM ELECTRONIC, SICO i FUTURO Internet studio, koje zajedno tvore grupu bliskih i komplementarnih davatelja usluga, a okupljaju se oko informacijskih proizvoda i usluga za sve vrste korisnika, kompletirajući svoje proizvodne kompetencije. Zadarski informatički klaster na tržište, kaže direktor PARKELA Faik Garibović, uključuje se temeljem izvrsnosti, razvojem novih proizvoda, kvalitetom, cijenama i rokovima isporuka.

Cilj prezentacije je bio predstavnike jedinica lokalne samouprave upoznati s djelatnostima tvrtki, priozvodima i uslugama koje nude te sinergiji potencijala udruženih u klaster, koju tvrtke članice klastera i ovu granu regionalnog gospodarstva čini konkurentnom na tržištu.

- Klaster će djelovati kao mješoviti regionalni klaster u svojoj grani privrede, a napredna tehnologija, zajedničko djelovanje tvrtki udruženih u klaster doprinijet će razvoju poduzetničke sposobnosti osnivača, omogućiti udruživanje novih članova u klaster, rekao je Garibović dodajući da će udruženje spomenutih tvrtki doprinijeti daljnjem gospodarskom razvoju Zadarske županije.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno