Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

APP Požegi bivše Contusove linije

Autor: Z L

28.10.2009. 23:00
APP Požegi bivše Contusove linije

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Nakon što je utvrđeno da tvrtka Čazmatrans Nova d.d. na javni poziv za bivše Contusove linije nije dostavila vjerodostojnu potvrdu o plaćenom porezu od Porezne uprave, Povjerenstvo za provođenje postupka javnog poziva pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture izabralo je drugu najpovoljniju ponudu prijevoznika APP Požega.
Podsjećamo, Povjerenstvo je 15. listopada donijelo odluku da je najpovoljnija ponuda Čazmatrans Nove d.d. Čazma pristigla na javni poziv na podnošenje ponuda za obavljanje javnog linijskog prijevoza putnika na međužupanijskim autobusnim linijama Zadar-Zagreb i Zadar-Split, te međunarodnoj autobusnoj liniji Zadar-Zrenjanin.
 Ministarstvo je nakon toga zatražilo očitovanje od Porezne uprave Ministarstva financija o vjerodostojnosti potvrde o plaćenom porezu Čazmatrans Nove, te dobilo odgovor da Porezna
Kako se ne bi poništavao javni poziv Povjerenstvo je izabralo sljedećeg najpovoljnijeg ponuditelja APP Požegu koja je u cijelosti zadovoljila obvezne kriterije i najkvalitetnije ispunila osnovne kriterije (preuzimanje zaposlenika prethodnog prijevoznika Contus d.d. Zadar, starost autobusa i cijena karte) u skladu s javnim pozivom, a prema voznim redovima objavljenim uz javni poziv.
Podsjećamo, na javni poziv od 21. rujna 2009. pristiglo je ukupno 11 ponuda, od kojih je 10 dostavljeno pravodobno i na propisani način, a ponuda  Puntamika-line d.o.o. Zadar je dostavljena nepotpuna, bez pisane izjave ponuditelja o preuzimanju u stalni radni odnos zaposlenika prethodnog prijevoznika na predmetnim linijama.
Ponude su podnijeli: Slavijatrans d.d. Petrinja, Brioni d.d. Pula, Samoborček d.o.o. Samobor, Presečki grupa d.o.o. Krapina, Olvin d.o.o. Zadar, Zadarbus Zadar, APP d.d. Požega, Čazmatrans nova d.o.o. Čazma, Autotrans d.o.o. Rijeka, Panoramabus d.o.o. Zagreb i Puntamika-line d.o.o. Zadar.
Odabranom najpovoljnijem ponuditelju izdat će se dozvola za obavljanje javnog linijskog prijevoza putnika na predmetnim linijama s rokom važenja do 31. svibnja 2011.
Protiv ove odluke može se uložiti prigovor Povjerenstvu za provođenje postupka javnog poziva ovog Ministarstva u roku od 3 dana od dana primitka odluke, piše u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.