Cijenimo ono za što su se žrtvovali

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
misahvidra
Filip BRALA
Na početku misnog slavlja pročitana su imena svih preminulih invalida

U crkvi Sv. Šime jučer održana  je sveta misa za sve poginule invalide, članove zadarske HVIDR-e. Svetu misu je predvodio don Zdenko Dundović, katedralni župni vikar. Slavlje je održano u prigodi predstojećeg Dušnog dana, a inicijativom zadarske udruge HVIDR-a.

Na početku misnog slavlja don Zdenko je pročitao imena svih 99 preminulih invalida.

- Danas molimo za sve preminule invalide da ih Gospodin prepozna kao svoje, jer su u obrambenom Domovinskom ratu ispunili njegovu zapovijed ljubavi prema bližnjima i tako pokazali svoju ljubav prema Bogu. Mi danas molimo da živi cijenimo ono za što su se oni žrtvovali. Molimo večeras za naše međusobno pomirenje i narodno jedinstvo koje nam je potrebno da bi očuvali čistim svoj obraz, dostojanstvo i ponos svoga naroda, čast i dostojanstvo domovine, kazao je don Zdenko, napominjući kako je smisao ljudskog života vječnost, a ne vrijeme. Bog je stvorio čovjeka za vječni život i to je najveća radost za čovjeka, istaknuo je don Zdenko.

Osim obitelji preminulih invalida, čelništva zadarske HVIDR-e predvođene predsjednikom Ivicom Arbanasom, svetoj misi nazočili su, između ostalih, zadarski župan Stipe Zrilić i Antun Dražina, načelnik Policijske uprave zadarske.

Nakon svete mise obiteljima preminulih invalida u povodu blagdana Svih svetih i Dušnog dana, uručeni su buketi cvijeća i svijeće namijenjeni za vječna počivališta.

 PREMINULO 99 ČLANOVA HVIDR-e

Od osnutka zadarske HVIDR-e, 22. lipnja 1992., preminulo je, nažalost, čak 99 naših članova, invalida Domovinskog rata, rekao je predsjednik udruge Ivica Arbanas dodajući kako u HVIDR-i trenutačno ima oko 900 aktivnih članova.

- Rješenjem Državne uprave HVIDR-a Zadar je postala samostalna. Od sada nemamo više nikakve veze s državnom HVIDR-om, organizacijom koja i tako postoji samo za sebe, istaknuo je Arbanas dodajući kako je izuzetno važan članak novog Statuta koji HVIDR-i Zadar omogućuje udruživanje s ostalim HVIDR-ama u Hrvatskoj, većinom nezadovoljnih radom HVIDR-e RH.

- Članovi Udruge HVIDR-a Zadar preko naše Udruge ostvaruju sva prava kao i bilo koji član neke druge Udruge HVIDR-e u Republici Hrvatskoj. Za svakog od članova, sukladno mogućnostima i zakonima, pokušavamo se izboriti i broj naših članova je svakodnevno u povećanju, zaključio je Arbanas dodajući kako su sve važnije aktivnosti i obavijesti mogu se naći na web stranici www.hvidrazadar.hr.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno