Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Iskorak pred zadarsku publiku

Autor: Z L

28.10.2009. 23:00
Iskorak pred zadarsku publiku


U Kapetanovoj kuli u subotu u 19 sati otvorit će se izložba radova s kolonije likovne udruge ČIČAK 2009.
– Sve je započelo na ljeto davne 2006. kada smo se kao skupina studenata Likovne akademije u Širokom Brijegu našli na otoku Pagu s idejom da, iako su praznici, kao mladi slikari, kipari grafičari i pokoji arhitekt i amater provedemo tri tjedna u suživotu i zajedničkom kreativnom radu. Premda bez velikih očekivanja, uspjeli smo impresionirati roditelje i zadobiti njihovu punu podršku. Kvalitetno provedeno vrijeme i činjenica da uistinu funkcioniramo kao zajednica primorale su nas da spojimo ugodno s korisnim i omogućimo si okupljanje i svake iduće godine. Tako je nastala likovna kolonija Otočanje. S vremenom, skupljajući sponzore nastojali smo se što više osamostaliti, počeli smo suradnju s Gradom Novaljom i napokon osnovali udrugu, likovnu družinu Čičak. Nakon svake kolonije izložili bismo radove. Iako uvijek podržavani od naše drage, ali i subjektivne publike, izložbe su svake godine bile sve bolje i bolje pa smo ove godine dobili prostor galerije Gradskog muzeja, kažu u Udruzi.
U tijeku je izrada web stranice, a postoji plan i za tiskovinu u obliku časopisa u kojem bi također obavijestili javnost o radu, interesima i pogledu na svijet.
S obzirom da se skupio i već zamjetan fundus radova od svake godine u planu je za iduću godinu 5. jubilarna izložba koja bi se sastojala od najboljih radova sa svih dosadašnjih kolonija.
Među članovima udruge zamjetan je broj Zadrana: Lucija Žužak, Luko Denona, Ane Denona, Josip Švaljek, Marko Perić, Boris Lukić… Posebnu zahvalu na podršci upućuju dragom profesoru A. B. Švaljeku.


 IZLAGAČI


Ana Mandić (Široki Brijeg), Ana Debelić (Rab), Hrvoje Pranjić (Bijelo Polje), Boris Lukić (Mostar), Mateo Kaćunić (Čitluk), Josip Švaljek (Zadar), Dijana Valenta (Novi Travnik), Ana Denona (Zadar),Marko Perić (Zadar), Ivona Naletilić (Široki Brijeg), Lucija Žužak (Zadar), Mija Đambas (Novi Travnik) i Stjepan Miloš (Grude).