Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Knjižnica je mjesto učenja, ali i zabave

Autor:

28.10.2009. 23:00
Knjižnica je mjesto učenja, ali i zabave

Foto: Andrija PROVIĆ



Arbanaški ogranak Gradske knjižnice Zadar jučer je drugu godinu za redom organizirao posjet učenika prvog razreda OŠ Krune Krstića. Gradska knjižnica, zajedno sa svojim ograncima i u suradnji s osnovnim školama, ima za cilj upoznati prvašiće s aktivnostima koje njihovi moderno opremljeni i djeci prilagođeni sadržaji nude, te ih na taj način potaknuti na kvalitetno provođenje slobodnog vremena. 
– Želja nam je da djeca shvate razliku između školske – u koju dolaze uglavnom sami ili u pratnji svojih učitelja, i gradske knjižnice, gdje bi u pratnji roditelja, starije braće i sestara ili djedova i baka, bili u prilici svoje slobodno vrijeme provesti sudjelujući u različitim radionicama, društvenim igrama ili se zabaviti u našoj dječjoj igraonici. Istovremeno to je i prilika roditeljima da steknu uvid kako njihova djeca reagiraju, posebno za vrijeme kreativnih radionica – kaže Doroteja Kamber-Kontić, voditeljica ogranka u Arbanasima.
Nakon kratkog upoznavanja s odjelom za odrasle, najmlađi su se školarci u pratnji učiteljice Ivane Pamuković zaputili prema njima zanimljivijim dječjim odjelom na kojem je, na njihovo oduševljenje, odgajateljica Melita Zubčić-Letinić priredila interaktivnu dječju predstavu. Veselo jednosatno druženje ponovit će se i danas budući da u posjetu knjižnici u Arbanasima dolazi i drugi razred prvaša iz OŠ Krune Krstića.
Radionice za školsku djecu u spomenutoj se knjižnici održavaju svake srijede, a svakog trećeg četvrtka u mjesecu organiziraju se i radionice za bebe, odnosno njihove roditelje.