Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Polačka degustacija prerasta u međunarodni sajam VINCRO

Autor: Z L

28.10.2009. 23:00
Polačka degustacija prerasta u međunarodni sajam VINCRO

Foto: Adam VIDAS



U sklopu vinskih dana Vincro 2009. u Polači bit će i čitav niz drugih događanja vezanih za proizvodnju i marketing vina Zadarske županije kao što su degustacije, predstavljanje tvrtki i OPG-a koje se bave poljodjelstvom i ruralnim turizmom
Tradicionalna degustacija mladih ravnokotarskih vina, što je proteklih trinaest godina u organizaciji općine Polača održavana u povodu blagdana Svetog Martina, ove godine prerasta u 1. sajam vina Zadarske županije s međunarodnim sudjelovanjem – VINCRO Polača 2009.
– Pripreme su u punom jeku, potvrđuje općinski načelnik Viktor Prtenjača ističući kako se radi o vrlo zahtjevnoj organizaciji stručne i specijalizirane sajamske priredbe gdje je degustacija samo jedan od događaja sajma.
– Struka će ocjenjivati vina, a posjetitelji ih degustirati, dodaje Prtenjača.
Uz već tradicionalno ocjenjivanja mladih vina obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, registrirani ocjenjivači vižitat će, po najsuvremenijoj međunarodnoj metodi i registrirana, buteljirana vina proizvedena na prostoru Zadarske županije. Titula šampiona VINCRO-a pripast će vinu koje u kategoriji zlatnih dobije najviše bodova.
Sajam ruralnih proizvoda
U sklopu sajma Vincro 2009. održat će se i znanstveno-stručni skup pod nazivom Proizvodnja i marketing vina Zadarske županije. Također će se organizirati izložbeno-prodajni sajam ruralnih proizvoda Zadarske županije, ponajprije vina, sira, meda i maslinovog ulja, kao i vina iz drugih regija Hrvatske te susjednih država Austrije, Mađarske, Slovenije te Bosne i Hercegovine.
– Želimo postići da Sajam odmah na startu zadobije nacionalno značenje s međunarodnim sudjelovanjem, dodaje Prtenjača. Jer, prema njegovim riječima, cilj sajma VINCRO ponajprije je poslovno susretanje svih važnih čimbenika u vinarstvu i vinogradarstvu na kojem će se predstaviti i ocjenjivati vina, skupljati obavijesti i saznanja, dogovarati i ugovarati poslovi.
Izbor vinske kraljice
U sklopu vinskih dana Vincro 2009. u Polači bit će i čitav niz drugih događanja vezanih za proizvodnju i marketing vina Zadarske županije kao što su degustacije, predstavljanje tvrtki i OPG-a koje se bave poljodjelstvom i ruralnim turizmom.
Zato organizatori trenutačno imaju pune ruke posla posebno oko ponude izložbenog prostora. Puno je upita, zanimanje ne pokazuju samo tvrtke, obrtnici i poduzetnici iz Zadarske županije i Hrvatske nego i iz inozemstva želeći se predstaviti na sajmu VINCRO 2009., koji je u svakom slučaju odlična prigoda za promidžbu i susret s potencijalnim poslovnim partnerima.
Iz zabavnog dijela programa ove poljodjelsko-turističke priredbe organizatori najavljuju Krštenje vina, Izbor vinske kraljice Zadarske županije (za što je objavljen i natječaj na internetskoj stranici www.opcina-polaca.hr) i slične manifestacije koje će zasigurno privući veliki broj posjetitelja i pozornost medija.