Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Zvonko Mišlov još uvijek jedini javni kandidat

Autor: Nives Rogoznica

28.10.2009. 23:00
Zvonko Mišlov još uvijek jedini javni kandidat


Nakon što kandidature budu istaknute mi ćemo odlučiti o tome hoćemo li istaknuti svoje kandidate ili podržati nečiju kandidaturu, kazala je predsjednica zadarskog HNS-a Vesna Sabolić
Izborna skupština za tijela Županijske organizacije Hrvatske narodne stranke Zadarske županije održat će se 12. studenog, potvrdio je predsjednik ŽO HNS-a Željko Kurtov-Buš. Prema njegovim riječima, Predsjedništvo županijskog HNS-a za sada nije donijelo odluku o tome čiju će kandidaturu za predsjednika podržati. Sam Kurtov je već prije nekoliko mjeseci najavio kako se više neće kandidirati, a svoju je kandidaturu do sada javno bio spreman istaknuti samo dr. Zvonko Mišlov. Mišlovljevu će kandidaturu istaknuti njegova matična podružnica stranke u Kalima na čijem je čelu, a Mišlov vjeruje kako će ga podržati i neke druge gradske i općinske organizacije.
– Još nije službeno otvoren postupak kandidiranja za tijela županijske organizacije, a nakon što kandidature budu istaknute mi ćemo odlučiti o tome hoćemo li istaknuti svoje kandidate ili podržati nečiju kandidaturu. U svakom slučaju će to ići u paketu za predsjednika i tijela stranke, kazala je predsjednica zadarskog HNS-a Vesna Sabolić.
Postupak kandidiranja za stranačke dužnosti će se, kako je kazao Željko Kurtov otvoriti osam dana prije održavanja izborne skupštine, a zainteresirani će se, bilo da ih podrže općinske ili gradske organizacije, ili da ih svojim potpisima podrže stranački kolege, moći kandidirati najkasnije do 48 sati prije dana održavanja unutarstranačkih izbora.