Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Kobac “ulovio” zahvalnicu i plaketu

28.10.2010. 22:00
Kobac “ulovio” zahvalnicu i plaketu


Skupština Lovačkog saveza Zadarske županije s predsjednikom prof. Matom Radićem, između 16 lovačkih udruga proglasila je ražanačko Lovačko društvo Kobac najuspješnijom lovačkom udrugom u prošloj godini na prostoru Zadarske županije. Riječ je o lovačkom društvu utemeljenom 1946. godine koje trenutačno u dvije sekcije Sjever i Jug te u devet lovnih jedinica okuplja ukupno 122 lovca


Na inicijativu Izvršnog odbora skupština Lovačkog saveza Zadarske županije s predsjednikom prof. Matom Radićem, između 16 lovačkih udruga proglasila je ražanačko Lovačko društvo Kobac najuspješnijom Lovačkom udrugom u prošloj godini na prostoru Zadarske županije. Riječ je o Lovačkom društvu utemeljenom 1946. godine koje trenutačno u dvije sekcije Sjever i Jug te u devet lovnih jedinica okuplja ukupno 122 lovca.
Tim povodom u Općinskoj vijećnici u Ražancu održana je prigodna svečanost uručenja priznanja. Zahvalnicu i brončanu plaketu na prigodan je način predsjedniku Kopca Juri Zubčiću predao predsjednik ŽLS prof. Mate Radić.
Pored vodstva Kopca, predsjednika Jure Zubčića, tajnika Darija Rudele, glavnog lovnika Milana Miće Rudele te članova Izvršnog odbora, ovoj svečanosti su uz predsjednika LS Zadarske županije prof. Matu Radića i tajnika Sinišu Štulicu te višeg lovnog inspektora Josipa Nekića kao gosti nazočili su predstavnici lovačkih društava iz Nina, Zadra, Biograda, Vira, Paga, Poličnika, Benkovca i Gračaca.
Među slavljenicima su bili i općinski načelnik Dragutin Miočić, vijećnici Općinskog vijeća kao i predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Ražanac Božo Čolak.
U prigodnoj besjedi prof. Mate Radić je rekao da su ražanački lovci svojim radom i odgovornim ponašanjem zavrijedili da ih se na ovaj način nagradi.
 – Dogovorili smo se kako i na koji ćemo način mi u Županijskom Lovačkom savezu kao i sve lovačke udruge u našoj županiji u srijedu 3. studenog obilježiti blagdan Sv. Huberta, zaštitnika lovaca. Budući da u posljednjih deset godina našim članovima nismo podizali članarinu, stav je Izvršnog odbora da se zbog smanjenog broja lovačkih ispita kao i zbog teške financijske situacije treba pribjeći toj mjeri. Koliko će to povećanje iznositi i kad će se krenuti s njegovom realizacijom svi ćete pravovremeno biti upoznati. Ovom prigodom također vas želim upoznati da će za 10 do 15 dana iz tiska izaći monografija našeg lovačkog saveza. Ona će riječju i slikom na oko 400 stranica temeljito obraditi bogatstvo i svu raznolikost ovog našeg kraja. Monografija će biti predstavljena u hotelu Kolovare te vas ovom prigodom pozivam da se u što većem broju odazovete, rekao je predsjednik Radić.
Na uručenom priznanju zahvalio je predsjednik Jure Zubčić.
 – Ovo priznanje nas potiče i obavezuje da nastavimo sa započetim aktivnostima. Iskoristio bih prigodu da s ovog mjesta zahvalim svim svojim kolegama lovcima te posebno osnivačima našeg društva od kojih je još jedino živ naš počasni član 88-godišnji Ive Čavić koji se nije mogao odazvati ovoj svečanosti, kazao je Zubčić.