Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Podijeljene zahvalnice jubilarcima

28.10.2010. 22:00
Podijeljene zahvalnice jubilarcima


U općinskoj Multimedijalnoj dvorani u Salima u srijedu je upriličena treća ovogodišnja akcija darivanja krvi otočnih aktivista u prikupljanju ove, za spas ljudskih života, važne tekućine. I ovoj akciji, inače posljednjoj u tekućoj godini, odazvali su se uglavnom članovi saljskog Aktiva DDK, ali i ostali mještani s povoljnim zdravstvenim indikacijama za taj nesebičan i human čin. Akciju je kao i sve prethodne pripremio spomenuti Aktiv DDK u Salima u koordiniranoj suradnji s gradskim društvom Crvenog križa Zadar, a proveo ju je stručni tim Odjela za transfuzijsku medicinu OB Zadar predvođen liječnicom dr. Ivnom Lucin. Ovaj se je agilni i rutinirani dugootočni Aktiv već odavno ustalio na tri akcije davanja krvi tijekom godine: i to proljetnu, ljetnu i jesensku. U ovoj posljednjoj tijekom kalendarske godine predajom zahvalnica nastojali su se odužiti onim članovima s 10, 20, 25 i 30 davanja.
I ovoj akciji se je spremno odazvalo 30 otočana, od kojih je tek 25 moglo dati krv. Dakle, 25 bočica krvi su napunili iz svojih vena slijedeći: Mirjana Dominis, Vojko Ušalj, Marko Šušak, Josip Frka, Domagoj Raljević, Rado Dominis, Ivan Špralja, Gabrijel Raljević, Nedjeljko Burin, Jerko Maras, Zdravko Grdić, Matej Maras, Ivan Dodigović, Dragan Orlić, Branimir Grbin, Joso Frančeskini, Zdenko Burin, Ivan Orlić, Zdravko Raljević, Tomislav Grandov, Marino Buturić, Nikica Žampera, Ante Frančeskini, Romeo Raljević, German Grbin.
Na zahvalnom domjenku priređenom navečer u mjesnom restoranu Tamaris podijeljene su zahvalnice jubilarcima s dvoznamenkastim brojem davanja krvi. Te su za 10 uzastopnih davanja ovo priznanje dobili: Mehmed Dervišević, Jasminka Dominis, German Grbin, Ivan Orlić, Zvonko Špralja, za 20: Sandra Burin, Zdenko Burin, Matej Maras,Nikica Žampera, za 25: Mirjana Dominis, Eni Lordanić, a najzaslužniji saljski aktivisti sa zaokruženih 30 darivanja krvi su: Jerko Maras, Ivica Petešić i Neven Ušalj.