Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Sindikalna povjerenica “Sojare” pronevjerila novac od članarina i ogrjeva?

28.10.2010. 22:00
Sindikalna povjerenica “Sojare” pronevjerila novac od članarina i ogrjeva?


Interna revizija sindikata je u tijeku, a povjerenicu se sumnjiči da je prisvojila dio novca od članarina te da je novac za ogrjev umjesto tvrtki u Gaženici uplatila na svoj račun


Postoje indicije, a u tijeku je revizija od strane financijskog Odbora sindikata PPDIV-a RH, a sve u skladu s pravilnikom o financijskom i materijalnom poslovanju, pravilnikom o organizaciji i načinu rada, pravilniku o stegovnom postupku i pravilniku o izboru i opozivanju te Statutu sindikata PPDIV-a, rekao je Ivica Blažević, povjerenik tog sindikata za područje Dalmacije, a nakon što smo ga upitali za istinitost informacija o pronevjeri novca u sindikalnoj podružnici zadarske tvrtke “Sojara” smještene u Gaženici. Ništa više o samim detaljima Blažević nije želio reći s obzirom da je sve još, kako je kazao, u fazi istrage koja se, nakon što su prije dva dana izuzeti svi dokumenti, obavlja u Zagrebu.
– Po okončanju naše interne revizije mi ćemo izići u javnost sa svim nalazima. Nemamo nikakvog razloga za prikrivanjem ili zataškavanjem bilo kakvih informacija niti je to ikada bila praksa ovog sindikata – zaključio je Blažević koji konkretne podatke o navodnoj pronevjeri većoj od 100 tisuća kuna i rezultate revizije očekuje sredinom idućeg tjedna.
Slučaj nije prijavljen zadarskoj policiji jer sindikat ima, kako su nam pojasnili, svoja tijela koja to rješavaju, a kako se neslužbeno moglo doznati od “insajdera” u ovoj zadarskoj tvrtki, sindikalna povjerenica dala je pismenu ostavku na to mjesto te od 20. listopada više nije članica sindikata.
Ukoliko se sumnje da je prisvojila dio novca od članarina, te da je novac za ogrjev, umjesto na račun tvrtke za prodaju drva u Gaženici uplatila na svoj pokažu istinitima, protiv sada već bivše sindikalne povjerenice bit će pokrenuta i policijska istraga.


PRONEVJEROM “POLJULJALA” POVJERENJE PREMA SINDIKALCIMA




U sindikatu zaposlenih u poljoprivredi, prehrani, duhanskoj industriji i vodoopskrbi (PPDIV) vijest o mogućnosti da je njihova kolegica pronevjerila novac dočekana je u nevjerici, no prije službenih rezultata revizije nitko javno nije želio iznijeti svoje mišljenje. Svi su, kako su nam rekli, konsternirani i zatečeni tom viješću te ističu kako se pribojavaju da bi zbog pojedinačnog postupka posljedice mogli snositi svi. To bi, rekao je jedan od sindikalaca, moglo utjecati na opće povjerenje u rad sindikalnih povjerenika što nikako nije dobro. Stoga je, dodaje, u interesu svih da se ovaj slučaj rasvijetli što prije do kraja.