Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Trg čeka izvođača

28.10.2010. 22:00
Trg čeka izvođača


Povjerenstvo za provedbu natječaja još uvijek nije stiglo detaljno pregledati ponude tako da još uvijek ne znamo tko je najpovoljniji ponuđač. Povjerenstvo bi odluku o najboljem ponuđaću trebalo donijeti u sljedećih 60 dana, kaže Dadić


Na natječaj za odabir izvođača radova na uređenju Trga Petra Zoranića i Poljane Šime Budinića stigle su tri ponude i to – tvrtki Duca i Ploter iz Zadra te Alfaplan građenja iz Dubrovnika.
 – Povjerenstvo za provedbu natječaja još uvijek nije stiglo detaljno pregledati ponude tako da još uvijek ne znamo tko je najpovoljniji ponuđač. Povjerenstvo bi odluku o najboljem ponuđaću trebalo donijeti u sljedećih 60 dana, ali budući da su na natječaj stigle tek tri ponude, mislim da će odluku donijeti prije zadanog roka, odnosno vrlo skoro, rekla je Ivana Dadić, stručna suradnica za informiranje i protokol u Gradu Zadru. Dodala je da u gradskoj upravi očekuju da radovi počnu krajem ove godine. Rok za izvođenje radova nakon uvođenja u posao je 180 dana, pa se očekuje da bi radovi trebali biti gotovi do sljedeće turističke sezone. Projektanti, zagrebački arhitekti Kostrenčić i Krebel, planirali su da bi uređenje ovog prostora između Trga pet bunara i crkve Sv. Šime trebalo koštati oko 9 milijuna kuna. Ipak, točan iznos znat će se nakon odabira izvođača radova. Dio novca osiguran je u ovogodišnjem proračunu, dok će ostatak investicije biti pokriven u idućoj godini. Inače, nakon što povjerenstvo za provedbu natječaja izabere najpovoljniju ponudu odluku o izboru izvođača mora potvrditi Gradsko vijeće.
Uređenjem ovog trga Grad bi konačno riješio veliki estetski problem koji godinama smeta brojnim građanima jer se nalazi na jednom od ulaza u staru gradsku jezgru te uz jedno od brojnih gradskih turističkih odredišta – Trg pet bunara.