Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Vršani dali 48 doza krvi

28.10.2010. 22:00
Vršani dali 48 doza krvi


Zahvaljujući na imenovanju Kata Velčić je uz ostalo kazala kako će nastaviti tamo gdje su njezini prethodnici stali te će težiti još boljoj suradnji i to ne samo s Općinom Vrsi, već i sa svim aktivima iz susjedstva


U sklopu treće po redu ovogodišnje akcije darivanja krvi dosadašnji predsjednik DDK Vrsi Ringo Božić na osobni zahtjev odstupio je nakon 18 godina uspješnog rada s mjesta predsjednika, a na njegovo mjesto izabrana je dobrovoljna davateljica i članica vrškog DDK  Kata Velčić.
Činu primopredaje u dvorani domaćeg Boćarskog kluba pored davatelja krvi, vjernih sponzora i simpatizera Aktiva nazočio je i referent Crvenog križa iz Zadra Branko Kolanović.
– Kada sam preuzeo aktiv 1992. godine u akciji je sudjelovalo 19 davatelja. Danas smo došli do brojke od 70 što nas je vinulo u sami vrh dobrovoljnih davatelja krvi u Zadarskoj županiji. Držim da ovaj aktiv ima veliku perspektivu i da će nastaviti povećavati broj svojih članova čime će i nadalje Vršani pokazivati svoje humano lice, rekao je dosadašnji predsjednik Božić te zahvalio vjernim sponzorima posebno Šimi Marašu iz Vrsi, vlasniku tvrtke Maraš koji od prvih dana financijski prati i podupire djelovanje aktiva. Nadalje, tu su još vrški župni ured, zadarski Crveni križ, Opća bolnica Zadar i njezina služba za transfuziju krvi, zadarski Sonik, pekarnice kruha Foša iz Zadra i Jadran iz Vrsi kao i Grad Nin.
– Nažalost, našu Općinu i njezino vodstvo ne mogu pohvaliti jer nije učinila ono što je po zakonu bila dužna, a kamoli ono što osim toga još čine ostale lokalne jedinice za njihove aktive, rekao je Božić, dodavši kako će on unatoč tome što napušta dosadašnju dužnost i nadalje biti na raspolaganju novoj predsjednici i njezinim suradnicima.
Zahvaljujući na imenovanju Kata Velčić je uz ostalo kazala da će nastaviti tamo gdje su njezini prethodnici stali te će težiti još boljoj suradnji i to ne samo s Općinom Vrsi, već i sa svim aktivima iz susjedstva.
Inače, posljednjoj ovogodišnjoj akciji koja se provela u vrškoj osnovnoj školi uz sudjelovanje medicinskog osoblja Službe za transfuziju zadarske Opće bolnice na čelu s dr. Ivnom Lucin pristupila su 53 davatelja.
Krv je dalo njih 48: Šime Utković, Katarina Velčić, Katarina Nemarić, Miro Maraš, Ivica Maraš, Goran Perković, Jandre Nemarić, Toni Božić, Ringo Božić, Milan Marinković, Milan Perković, Darko Vukić, Ivan Predovan Sakreštanov, Ivan Perinić Šutak, Ante Predovan, Slaven Perinić, Ana Milutin, Frane Perinić, Ivan Predovan Cantin, Zorana Predovan, Frane Bukva, Ivo Božić, Frane Rončević, Davor Predovan, Marijana Stojak, Vesna Milić, Srećko Predovan Cantin, Meri Predovan, Leonid Predovan, Nelka Božić, Anđelo Milutin, Josip Mitrović, Mateo Matić, Silvijo Galić, Marin Perinić, Ante Vukić, Jure Šejić, Suzana Bosak, Lovre Perinić, Vedran Utković, Ivica Nemarić, Lovorka Vukić, Josip Vukić, Željko Milutin, Marko Nemarić, Ivan Nemarić, Branko Maraš i Slavko Vukić.