Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Zadržati visoku kulturnu razinu

28.10.2010. 22:00
Zadržati visoku kulturnu razinu


Nećemo organizirati financijski zahtjevnije programe ili ćemo ih imati manje nego prijašnjih godina, no neki programi se moraju realizirati, a to su “Smotra klapa otoka Paga”, svečano otvorenje manifestacije “Paško kulturno ljeto” i u sklopu te manifestacije održavanje radionica za djecu i odrasle, navodi Vuleta


Gradske tvrtke i institucije završavaju s izradom financijskog plana za iduću godinu na temelju čega će se odrediti proračunska sredstva za njihov rad. Već ove godine svi su suočeni s teškom gospodarskom situacijom i besparicom, a prevladava stav kako će iduća godina biti teža od ove i zbog toga se i programi rada, pa tako i financijski planovi rade oprezno.
Centar za kulturu i informacije Pag također izrađuje financijski plan koji se temelji na projekciji plana rada za iduću godinu.
 – Ove smo godine u cijelosti izvršili program rada. Imali smo vrlo kvalitetne programe za koje smo dobili vrlo pozitivne kritike i kulturnu ponudu Paga smo uzdigli na razinu znatno većih gradova na Jadranu koji imaju više novaca i zbog toga nam je najvažnije i iduće godine zadržati tu razinu, navodi Dijana Vuleta, ravnateljica Centra za kulturu i informacije Pag.
Vuleta ističe kako se program Centra za kulturu radi u skladu s objektivnim mogućnostima.
 – Imamo projekciju plana rada za iduću godinu i prema tom planu nećemo organizirati financijski zahtjevnije programe ili ćemo ih imati manje nego prijašnjih godina, no neki programi se moraju realizirati, a to su “Smotra klapa otoka Paga”, svečano otvorenje manifestacije “Paško kulturno ljeto” i u sklopu te manifestacije održavanje radionica za djecu i odrasle, navodi Vuleta.
Vuleta ističe dobru suradnju Centra za kulturu i informacije s gradskom upravom, osobito s gradonačelnikom Antom Fabijanićem i zamjenikom gradonačelnika Tinom Herendom, s udrugama u kulturi i s gradskim tvrtkama.
 – Svi imamo isti cilj, a to je obogatiti kulturnu ponudu grada Paga i zbog toga vjerujem kako ćemo ubuduće još bolje surađivati te kako ćemo, usprkos financijskim problemima ipak napraviti dobre programe, rekla je Vuleta.