Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Igru protiv Dubrovnika prenijeti u Rijeku

28.10.2011. 22:00
Igru protiv Dubrovnika prenijeti u Rijeku


Bitan čimbenik bit će naše greške, tj. ako smanjimo broj grešaka koje su normalne kod jedne mlade momčadi kao što smo mi, onda naše šanse rastu – rekao je Mario Pešut


Klub s Puntamike u nedjelju ima novi ispit protiv Kvarnera u Rijeci. Bit će to premijera zelenih pod novim imenom Sonik-Puntamika, a ujedno prava prilika da se predstave široj javnosti u tv-prijenosu na Sport Klubu. Hoće li sve te novine dodatno motivirati Plantakove igrače treba vidjeti, no ne nedostaje optimizma u svlačionici, što će potvrditi riječi i prvog razigravača zelenih, Marija Pešuta, da se na put prema Rijeci kreće s velikom dozom samopouzdanja.
– Iza nas je dobra utakmica protiv Dubrovnika koja nam je vratila potrebno samopouzdanje. Puno nam je značila ta prva pobjeda da otpustimo psihološku kočnicu iz glava te smo definitivno spremni za novi podvig. Dobro treniramo, imamo pravu atmosferu i taj osjećaj treba prenijeti na teren u Rijeci.
Riječani su sve samo neopasni. Imaju dvije pobjede iz tri utakmice i, također, puni motiva dočekuju ovaj dvoboj.
– Trener nas je protekli tjedan stalno upozoravao na neke pojedinosti u igri Kvarnera te s tom pripremom imamo dobru podlogu za pokušaj dolaska do pobjede. Glavna prijetnja iz riječkih redova dolazi od terceta Juričić-Češković-Šimović. Prvi je njihov glavni razigravač, drugi je najopasniji šuter, dok je im potonji glavna snaga pod obručima. Svjesni smo da nas čeka težak zadatak, jer Riječani neće dopustiti da im tek tako nametnemo naš ritam, ali naš optimizam počiva na našoj sve boljoj igri. Bitan čimbenik bit će naše greške, tj. ako smanjimo broj grešaka koje su normalne kod jedne mlade momčadi kao što smo mi onda naše šanse rastu. Koncentrirano u svih 40 minuta, borbenost i čvrstina u oba pravca te pripaziti na rotacije u obrani i u tom slučaju uspjeh će teško izostati.
Veliku snagu donijela su vam i dva posljednja pojačanja, Vraneš i Ramljak.
– Itekako su nam dobro došla ta dvojica igrača koja su jako brzo pohvatali konce naše igre i iz treninga u trening su sve bolji. Dobili smo potrebnu širinu na klupi, s Ramljakom i iskustvo koje nam očito nedostaje, dok su kao ljudi vrlo kvalitetni što doprinosi odličnoj atmosferi koja vlada u svlačionici.
Ova sezona je za vas sasvim nešto novo. Prvi put ste suočeni ulogom nositelja igra i to na najodgovornijoj poziciji u košarci.
– Ovu sezonu je na mojim leđa puno veća odgovornost nego što sam dosad imao i mogu kazati da se iz utakmice u utakmicu lagano privikavam na sve ono što se od mene očekuje. Normalno, prisutne su greške koje su normalne, ali koje bih htio što prije smanjiti na najmanju moguću mjeru da ne bi rezultat i igra patili. Puno mi pomažu u tome ostali suigrači, i trener je također iznimno korektan što se tiče slobode u igri i mislim da mogu biti samo bolji ako nastavim marljivo trenirati i ispravljati neke pogreške koje činim – za kraj je kazao Pešut.


Riječani jači nego što se mislilo




Sportski direktor Sonik-Puntamike Pero Perić najavio je tešku utakmicu u Rijeci gdje ih dočekuje iznimno motiviran domaćin osokoljen s dvije pobjede u nizu.
– Idemo u goste Kvarneru kojeg su svi smatrali jednim od glavnih kandidata za ispadanje iz lige prije početka sezone. Tako su izgledali i djelovali kada smo s njima u Rijeci, 20. kolovoza odigrali pripremnu utakmicu. Tada su bili desetkovani, bez sastavljenog rostera za novu sezonu, međutim, do početka lige uspjeli su sastaviti respektabilnu momčad koja je u prva tri kola pokazala da će biti tvrd orah svakome. Uprava njihovog kluba dovela je na mjesto trenera Aramisa Naglića koji je u Riječkoj regiji pronašao igrače te nadopunio roster s dvojicom iskusnih igrača s međunarodnim iskustvom, Šimovićem i Ćeškovićem, što im je donijelo potrebnu i širinu za ovako dobar ulaz u sezonu.
Pobjeda nad Zabokom u prošlom kolu nagovještaj je snage Riječana.
– U prvom kolu su na svom parketu visoko poraženi od Splita što i nije neko iznenađenje, dok su prava lica pokazali u Dubrovniku gdje su nadigrali domaćine te prošlu suboti kada su u svojoj dvorani slavili nad jakim Zabokom. Trener Naglić ima širok izbor igrača koji mogu odgovoriti njegovim zahtjevima te će sve učiniti da taj niz nepobjedivosti nastave i protiv nas.
Aduti Puntamičana u toj utakmici su..?
– Naš adut je uvijek bio pravi pristup koji se najbolje vidi kroz obranu. Borbenost, želja za pobjedom obično budu presudni u ovakvim utakmicama između ravnopravnih kvalitetom protivnika. Riječanima bih ipak dao blagu prednost zbog domaćeg parketa, no isto tako ne treba ni nas otpisivati, jer smo pokazali i kroz prijašnje sezone da smo sposobni uzeti bodove u Rijeci.