Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Sjećanje na one koji su nas zadužili

28.10.2011. 22:00
Sjećanje na one koji su nas zadužili


Učenici i profesori Gimnazije Vladimira Nazora položili su cvijeće na grobove preminulih profesora Anke Dinke Župan, Ivana Jelavića i Karmele Dujnić, spremačice Milke Knežević te tragično preminule učenice Damire Bogdanić


U povodu blagdana Svih svetih i Dušnog dana profesori i učenici Gimnazije Vladimira Nazora jučer su na Gradskom groblju položili vijenac na spomenik poginulim braniteljima i cvijeće na grobove preminulih djelatnika i učenika škole.
Riječ je o tradicionalnoj gesti profesora i učenika Gimnazije Vladimira Nazora dva puta godišnje – u povodu blagdana Svih svetih i Dušnog dana te Dana škole. Polaganjem vijenaca i molitvama prisjećaju se onih koji više nisu među njima.
Učenici i profesori Gimnazije Vladimira Nazora predvođeni ravnateljem Radom Šimičevićem najprije su se zaustavili ispred Središnjeg križa.
Prisjećajući se poginulih branitelja ravnatelj Šimičević pozvao je učenike da upregnu svoje snage i pamet kako bi očuvali ono za što su branitelji položili svoje živote – slobodnu državu Hrvatsku.
– Vaša generacija je privilegirana time što je rođena i slobodno živi u svojoj državi. To možemo zahvaliti onima čija su imena ovdje ispisana, onima koji su dali živote za domovinu. Nema ničeg većeg ni svetijeg od toga da netko da svoj život za drugoga. Vi mlade generacije nemojte to nikad zaboraviti i nastojte prenositi istinu danas svojim prijateljima, a sutra svojoj djeci, rekao je ravnatelj Šimićević.
Uslijedila je zajednička molitva za duše poginulih branitelja te preminulih djelatnika i učenika Gimnazije Vladimira Nazora koju je predvodio don Josip Lenkić.
Učenici i profesori Gimnazije Vladimira Nazora potom su se uputili u obilazak grobova svojih preminulih kolega i profesora gdje su položili cvijeće i kratko se pomolili.
Obišli su grobove preminulih profesora Anke Dinke Župan, Ivana Jelavića i Karmele Dujnić, spremačice Milke Knežević te tragično preminule učenice Damire Bogdanić.
Danas će se učenici i profesori Gimnazije Vladimira Nazora zaputiti na Silbu i u Novigrad gdje će se prisjetiti profesora Gojka Matuline i Vice Vlatkovića, koji su prije 39 godina na stubištu Gimnazije stradali od metka učenika Milorada Vulinovića.