Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Učenici obišli poslovnice

28.10.2011. 22:00
Učenici obišli poslovnice


U okviru programa “Zeleno svjetlo za znanje” OTP banka obilježila je Svjetski dan štednje organizacijom edukativnih posjeta prvašića svojim poslovnicama diljem Hrvatske.
Već niz godina povodom Svjetskog dana štednje OTP banka raznim aktivnostima daje svoj doprinos promicanju zdravih navika štednje od malih nogu kao temelja sigurnije budućnosti.
I ove je godine taj dan u OTP banci obilježen kroz organizaciju posjeta nekoliko tisuća učenika prvih razreda osnovnih škola poslovnicama širom Hrvatske. Voditelji poslovnica su na jednostavan i razumljiv način djeci prikazali poslovanje banke te objasnili osnovne pojmove vezane uz štednju, a odgovarali su i na mnoga zanimljiva dječja pitanja. Djeca su se naročito razveselila prigodnim poklonima koje je banka pripremila za ovu prigodu.
Svjetski dan štednje obilježava se 31. listopada kao sjećanje na Prvi međunarodni kongres štednih institucija održan 1924. u Milanu, na kojem su se sastali predstavnici svjetskih štednih ustanova želeći pronaći izlaz iz krize koju je prouzročio Prvi svjetski rat te su se suglasili da je štednja prijeko potrebna za razvoj čovječanstva.