Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Karamarko: Koalicija vlada kao da je u nepoznatoj zemlji

Autor: Jagoda Marić

28.10.2012. 23:00
Karamarko: Koalicija vlada kao da je u nepoznatoj zemlji

Foto: Filip BRALA



Tomislav Karamarko poručio je mladima kako smatra da ne može biti odgovoran onaj koji ne osjeća svoju domovinu i ne osjeća i ne prepoznaje biće svog naroda


Unatoč sudskim procesima koji se vode protiv samog HDZ-a, nekadašnjeg predsjednika te stranke Ive Sanadera, ali i još nekolicine dužnosnika iz posljednja dva mandata koje je ta stranka provela na vlasti, Tomislav Karamarko, predsjednik najjače oporbene stranke poručio je jučer Mladeži HDZ-a da ne trebaju nasjedati na poruke o krivnji svoje stranke.
– Ne nasjedajte porukama o beznađu i nekakvoj krivnji naše stranke. Ne opterećujte se promašajima pojedinaca u prošlim vremenima, poručio je Karamarko na izbornoj konvenciji Mladeži HDZ-a, za čijeg je predsjednika jedini kandidat bio Josip Bilaver.
Karamarko tvrdi da je stranka koju on vodi drugi i drukčiji HDZ »iz kojega smo istjerali lopovluk, a vratili domoljublje«. U tom novom HDZ-u on će se, najavio je, opirati relativizaciji djela prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana jer se u Hrvatskoj provodi desetljetna detuđmanizacijna na najvišoj razini, a posljednjih godina i u samom HDZ-u. Progovorio je i o tome što za njega znači biti predsjednikom HDZ-a, što kako je rekao uz čast i odgovornost nosi i »zavjet borbe za autentičnu i sretniju Hrvatsku, koju će voditi oni koji je vole i koji su je željeli, a ne oni kojima se ona dogodila«.
– Pomognite svojoj domovini da se konačno otisne iz ove recidivne i ideološke sadašnjosti, u koju ju svakoga dana sve više zatočuje nekompetentna koalicijska vlast, koja izgleda kao da obnaša vlast u nepoznatoj zemlji i nepoznatom narodu, kazao je Karamarko.
No, nije nedostatak domoljublja jedino što zamjera vladajućoj koaliciji, koja je prema njegovom mišljenju, dovela u pitanje siguran ulazak Hrvatske u EU, a nema ni ozbiljnih investicijskih projekta. Karamarko tvrdi da se to dogodilo jer ne može biti odgovoran onaj koji ne osjeća svoju domovinu i ne osjeća i ne prepoznaje biće svog naroda.


Karamarko protiv izmjena ugovora s Vatikanom




Komentirao je Tomislav Karamarko i današnji posjet premijera Milanovića Vatikanu pa je kazao da bi volio da premijer bude »racionalan i umjeren i da taj posjet bude na našu korist«. HDZ, objasnio je predsjednik te stranke, načelno nije za izmjene Ugovora sa Svetom Stolicom.
– Načelno nismo za izmjene Ugovora sa Svetom Stolicom, iako smo svjesni teških vremena u kojima živimo, ali mislim da je toga svjesna i Crkva. I ona se godinama odriče dijela prava, istaknuo je Karamarko.