Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Studeni u HNK-u Zadar

Autor: Ante Rogić

28.10.2012. 23:00
Studeni u HNK-u Zadar


Ovaj mjesec, u subotu, 17. studenog održava se manifestacija Noć kazališta u kojoj će posjetitelji moći pogledati predstavu HNK Zadar, Luko Paljetak: Govori mi o augusti u 20.30 i nastup sjajne Zdenke Kovačićek & band-a: Tribute to Janis Joplin u 23.30 sati u HNK Zadar. Ulaz je besplatan


HNK Zadar pripremilo je bogat program za mjesec studeni.
Na samom početku mjeseca, u nedjelju 4. studenog u sklopu ciklusa Bersa nastupit će bivši učenici zadarske Glazbene škole. Koncert započinje u 19 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta, a ulaz je besplatan.
Priča o Paganiniju
Dva dana poslije, 6. studenog u HNK Zadar gostovat će predstava talijanskog pisca Maria Frattija, Prijateljice u izvedbi Gradskog kazališta Sisak i Kazališne družine Amicro te u režiji. Borisa B. Hrovata. U predstavi igraju: Goran Grgić, Nada Abrus, Dunja Sepčić i Igor Golub.
U sklopu Ciklusa Mladi zadarski glazbenici 8. studenog nastupit će zadarska pijanistica Mia Miljković s programom S. Šulek, S. Rahmanjinov i F. Chopin, u Svečanoj dvorani Sveučilišta u 20 sati.
Hit komedija Krletka u izvedbi Satiričkog kazališta Kerempuh, na programu je 12. studenoga.
U Velikoj dvorani HNK Zadar, 15. studenog, s početkom u 20 sati, po prvi put u Zadru gostuje violinist Zdravko Pleše. Riječki glazbenik ispričat će Priču o Paganiniju u povodu 230. rođendana jednog od najvećih skladatelja romantizma  i najznačajnijih virtuoza cjelokupne povijesti glazbe.
Ovaj mjesec, u subotu, 17. studenog održava se manifestacija Noć kazališta u kojoj će posjetitelji moći pogledati predstavu HNK Zadar, Luko Paljetak: Govori mi o augusti u 20.30 i nastup sjajne Zdenke Kovačićek & band-a: Tribute to Janis Joplin u 23.30 sati u HNK Zadar. Ulaz je besplatan.
Tri koncerta za Dan grada
U povodu Dana grada Zadra održat će se tri koncerta. U Svečanoj dvorani Sveučilišta, 19. studenog s početkom u 20 sati nastupa Zadarski komorni orkestar pod vodstvom šefa dirigenta Ivana Repušića koji koncert posvećuje i 75. rođendanu zadarskog violinista i glazbenog pedagoga, Petra Vrbančića. Solist na ovom koncertu bit će Aljoša Jurinić – hrvatski pijanist mlađe generacije koji je ove godine u lipnju osvojio jedno od najprestižnijih svjetskih natjecanja Robert Schumann u Njemačkoj! Četiri dana kasnije Gradu na dar svirat će i profesori GŠ B. Bersa na koncertu u Svečanoj dvorani Sveučilišta u 19 sati (ulaz besplatan). Slijedeći dan, 24-og, u Velikoj dvorani HNK u 20 sati očekuje nas još jedna, sasvim drugačija glazbena poslastica-koncert Dena DeRose trija. Dena DeRose je američka pjevačica i pijanistica, američka zvijezda na svom području, umjetnica koju kritika naziva “najboljom pijanisticom i pjevačicom još od Shirley Horn”. Gostujuća profesorica na jazz akademiji u Grazu za sobom ostavlja prepune koncertne dvorane i prezadovoljnu publiku. “Ako dođe u Vaš grad, ulaznicu za koncert nabavite čim prije jer Dena DeRose naprosto zapanjuje lakoćom svirke na klaviru i izuzetnim vokalnim talentom!” (Washington City Paper). Uz Denu DeRose nastupit će Wolfram Derschmidt (Austrija) na bas gitari i Mario Gonzi (Italija) na bubnjevima.
Na kraju mjeseca, 29-og očekuje nas premijera Glumačke radionice HNK Zadar, Milan Begović: “Bez trećega” u režiji Vinka Radovčića.