Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Ubrali i cvit Mediterana

Autor: Šime Ćurko

28.10.2012. 23:00
Ubrali i cvit Mediterana

Foto: Marin GOSPIĆ



Laganica. Tako je Marin Masnić, trener odbojkaša Zadra, opisao gostovanje kod Splita u 4. kolu Prve A lige. Ipak, ni nakon četvrte pobjede u isto toliko nastupa ove sezone Masnić nije na “sedmom nebu”.
– U Splitu smo odigrali najlošiju utakmicu do sada, međutim, razlika u kvaliteti je tolika da smo i s pola gasa stigli do uvjerljive pobjede. Utakmica je zapravo bila jači trening. Bez obzira na uspješan početak sezone ne trebamo se zavaravati. Imali smo dobar raspored, gostovali smo kod dvije najlošije ekipe na ljestvici i pravi posao tek nas očekuje u nastavku sezone – dodao je Masnić čija je momčad ponovno na prvom mjestu skupine II budući da je Daruvar kod kuće umjesto planirana tri osvojio dva boda protiv Karlovca. Dvoboj protiv Splita nije ponudio ni najmanju neizvjesnost, a činjenica da je domaćin imao svega sedam igrača u zapisniku dovoljno govori o tome koliko su Splićani trenutačno spremni. Masnić je priliku pružio svim igračima, među njima i Tomislavu Karamarku koji je zaigrao na poziciji tehničara i tako debitirao u Prvoj ligi. Konačno, bila je to revijalna utakmica nakon koje je Masnić zaključio:
– Utakmicu u Splitu iskoristili smo i za uigravanje nekoliko varijanti i to će nam dobro doći u sljedećim utakmicama u kojima nam dolaze kvalitetniji protivnici. Stoga očekujem podizanje kvalitete naše igre budući da se i do sada pokazalo da s boljima u pravilu igramo bolje.
Prva prilika za potvrdu ove Masnićeve teorije je gostovanje Daruvara u Zadru sljedeći vikend. Bit će to ponovno dugo subotnje odbojkaško poslijepodne jer će osim Zadrana i Daruvarčana na parket i Zadranke protiv Brođanki u 3. kolu Prve B lige.


SPLIT – ZADAR 0:3


(17:25, 16:25, 21:25)
SPLIT – Dvorana Poljud. Gledatelja: 50. Suci: Mikulić i Babić (Zagreb).
SPLIT: Karaula, Boras, Mate Šimac, Talijan, Željković, Sladić, Marko Šimac. Trener: Željko Hunjak.
ZADAR: Burčul, Viduka, Frleta, Surać, Karamarko, Škara, Grubišić, Šestan, Belić. Trener: Marin Masnić.