Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Umjesto da učimo na vlastitim pogreškama, ponavljamo ih

Autor: Roman Morović

28.10.2012. 23:00
Umjesto da učimo na vlastitim pogreškama, ponavljamo ih

Foto: Zvonko KUCELIN



Neozbiljan je način na koji smo primili golove, dva s tri metra, a dva tako da je igrač išao sam od centra. To su velike greške – kazao je Jakov Surać, kapetan Zadra


Umjesto da Stanovi ove sezone, u grčevitoj borbi za ostanak, budu neosvojiva utvrda, iz njih je već četvrta momčad u sedam utakmica odnijela pun plijen. I to još jednom na prilično uvjerljiv način. U ta četiri domaća poraza Zadar je primio ukupno 16 golova, a Rijeka se s četiri komada u zadarskoj mreži uklopila u taj prosjek.
– Ne znam više što reći, jer ispadamo smiješni mi koji govorimo igračima što trebaju raditi. Jednostavno, neke informacije do nekoga ne mogu doprijeti. Možda je to u ovom trenutku naš limit. Nećemo se predati, ali žao mi je što se ovo događa na ovakav način. Ne mogu više ni biti strog niti nešto posebno komentirati, jer smo puno toga pokušavali ispraviti proteklih četiri-pet tjedana, kako nam se neke greške ne bi događale, a one su kontinuirane. Nažalost, ne učimo na vlastitim pogreškama, nego je to iz utakmice u utakmicu sve gore – iskren je, kao i uvijek nakon utakmice, bio kapetan Jakov Surać.
Neozbiljno primljeni golovi
U završnici je Zadar zabio dva gola, a malo je nedostajalo za još jedan, kao da je tek tada shvatio da se s Rijekom može igrati.
– Prepustili su nam terensku inicijativu i došli smo do dva gola, ali taj dio utakmice ne bih ni komentirao. Neozbiljno je reći da netko kod 4:0 počne igrati. Isto je tako neozbiljan način na koji smo primili golove, dva s tri metra, a dva tako da je igrač išao sam od centra. To su velike greške.
Rani zgoditak gostiju odmah je presjekao Zadrane.
– Na posljednje dvije utakmice kobne su nam bile peta i šesta minuta. Teško je igrati kada na samom otvaranju utakmice primiš gol. Rijeka, koja zna stati na loptu, samo nas je čekala na kontre i polukontre, a Benko je jako dobro iskoristio taj prostor. Samo su povećavali vodstvo i bili smo nemoćni.
Zona spasa sada bježi sedam bodova.
– Nije malo, ali nije ni nedostižno. Imamo još šanse i borit ćemo se do kraja. Nećemo pasti. Možda ćemo i bolje igrati kada ne bude toliki imperativ i pritisak. Ponavljam, unatoč svim problemima, nećemo se predati. Mnogo je još utakmica do kraja. Najviše će odlučivati međusobni susreti s momčadima koje se bore za ostanak. Moramo nastojati okrenuti nešto na bolje, izbjeći ovakve katastrofalne poraze i držati vjeru u momčadi, kako bismo i dalje imali nekih izgleda – ističe Surać.
Znamo igrati nogomet
Ivan Ćurjurić najviše žali za prvim poluvremenom, kada je rezultat mogao biti drugačiji i za Zadar povoljniji od 0:1.
– Praktički otkada smo sjeli u autobus iz Osijeka za Zadar, mislima smo bili na ovoj utakmici. Cijeli tjedan smo dobro radili, davali sto posto na treningu i maksimalno nabrijani dočekali utakmicu. I onda primimo gol nakon pet minuta. Pa se opet dignemo, imamo stopostotnu šansu preko Ivančića, koju nažalost nismo zabili i oni nas u drugom poluvremenu iskontriraju, kao što je napravio Inter prije mjesec dana. Ne znam zašto smo u drugom poluvremenu stali s našom igrom. Tek kod 0:4 smo nešto napravili, ali tada je bilo kasno. U prvom poluvremenu smo propustili neke prilike, koje bi možda odvele utakmicu u drugom smjeru. Kao da smo upali u neku crnu rupu. Nadam se da će uskoro krenuti i niz dobrih utakmica, kao što je do sada bio niz loših. U jako smo teškoj situaciji, ali to je sport. Moramo dignuti glave i ići dalje.
Kako dalje?
– Imamo kvalitetu. Moramo se opustiti i igrati nogomet. Svi ga znamo igrati. Mladi smo, moramo dalje raditi i vjerovati da će nam se trud isplatiti. Samo nas rad može izvući – za kraj će veznjak Zadra.


Čulina: Nadam se da će Zadar ostati u ligi




– Sretan sam jer je ovo vrlo važna pobjeda za nas. Opet smo se dignuli na tablici i tako moramo nastaviti dalje. Prvi gol ih je dosta slomio, a nama dao dodatno samopouzdanje. Kasnije smo znali kontrolirati utakmicu i iskoristiti prilike iz kontranapada – kazao je Antonini Čulina, Zadranin u riječkom dresu.
Zadru je poželio sve najbolje u nastavku sezone.
– Imaju dosta mladih igrača i žao mi je što su sada u tako lošoj situaciji. Želim im svu sreću, da se dignu, počnu pobjeđivati i ostanu u Ligi.