Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Slaže se novi Pleter

28.10.2013. 23:00
Slaže se novi Pleter


Možemo razmišljati o pobjedi ako se zna kako smo odigrali protiv Pletera u 1. kolu – kaže Lara Majstorović


Košarkašice Zadra nakon dva kola A-1 lige imaju polovičan učinak, ali zadovoljstvo na Višnjiku je potpuno. Razlog je pobjeda u 1. kolu kod Pletera, a domaći poraz od Novog Zagreba ionako ide u “opis posla”. Naime, jasno je da Zagrepčanke ove sezone mogu negdje izgubiti samo ako dogodi kakvo “osmo svjetsko čudo”. No, pobjeda Zadranki na Gripama ne bi bilo nikakvo čudo. Opet…
– Split nas je prošle sezone dvaput pobijedio, i to vrlo lagano – podsjeća Lara Majstorović, jedna od iskusnijih Zadranki i dodaje:
– Utakmice sa Splitom, bez obzira u kojim se sastavima igralo, nikad nam nisu bile lagane. Osim toga Split je ovaj tjedan doveo i Davorku Balić koja je prošle dvije sezone igrala za nas. Balić će im biti veliko pojačanje i velika opasnost za nas.
I Zadar danas ima neke nove adute. Primjerice, Inu Marin, pa Gloriju Sikirić i Anu Marinović, budući da je u petak stigla odluka iz HKS-a o njenoj registraciji
– Naravno da nismo bez šansi u toj utakmici i u Split idemo pobijediti. Imamo pravo razmišljati u tom smjeru ako se zna kako smo odigrali protiv Pletera u 1. kolu.
A protiv Pletera Zadar je svoju snagu potvrdio u ujednačenom učinku većine igračice.
– Kolektiv je bio i ostao naš najjači adut. To se vidjelo protiv Pletera i očekujemo da to možemo ponoviti protiv Splita. Ne možemo se oslanjati na individulanu kvalitetu, iako bi, recimo, bilo sjajno kada bi Ina Marin bila tricaški raspoložena kao što je to bila u Rijeci. To bi svakako pomoglo.
Baš kao što bi zadarskim ambicijama pomogla pobjeda u Splitu.
– Upravo tako. Želimo se što prije odmaknuti od najugroženijih klubova i onda vidjeti koliko možemo – zaključila je Majstorović.
Raspored 4. kola: Split – Zadar (danas, 17.30 sati), Medveščak – Trešnjevka 2009, Studenac Omiš – Gospić, Pleter – Šibenik, Novi Zagreb – Rockwool Pula, PGM Ragusa je slobodna.