Na Jadranu jako i olujno, poslijepodne i navečer mjestimice i orkansko jugo

Slika korisnika valentinam
DHMZ izdao upozorenje
Jako jugo prekinulo i katamaranske linije

Iz Županijskog centra 112 obavještavaju kako je DHMZ izdao upozorenje za danas, noć i sutra. Vrijeme će biti umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, mjestimice i pljuskovima s grmljavinom. U gorskoj Hrvatskoj, unutrašnjosti Dalmacije i na Jadranu mjestimice će biti obilne oborine, osobito krajem dana kada je mjestimice moguće i grmljavinsko nevrijeme. Najviše suha vremena očekuje se na istoku zemlje. Puhat će umjeren do jak, u gorju i na istoku i olujan južni i jugoistočni vjetar, a na Jadranu jako i olujno, poslijepodne i navečer mjestimice i orkansko jugo.

Najviša temperatura zraka od 19 do 24, na Jadranu između 17 i 22 °C. U utorak u noći i ujutro još kiša, na jugu i obilna uz grmljavinu, zatim u većini krajeva razvedravanje i smirivanje vjetra.

Počelo je zimsko računanje vremena pa HAK podsjeća vozače motornih vozila da za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla.

Zbog vjetra u prekidu su katamaranska linija Zadar-Molat-Brgulja-Zapuntel-Ist te katamaranska linija Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Božava-Brbinj.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno